Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.για τριμερή Διάσκεψη



   Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (26/1/2011) Τριμερής Διάσκεψη στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποδέχτηκε και κάθισε στο τραπέζι των συνομιλιών σαν κοινοτάρχης, ισότιμος θεσμικά με τον εγκάθετο αττιλάρχη της Άγκυρας. Δεν φτάνει μόνο η συνεχιζόμενη ολίσθηση Του κ. Χριστόφια ήρθε και η γκάφα(;) των Ηνωμένων εθνών, όπου, στις διαπιστεύσεις της τουρκοκυπριακής αποστολής, αναφερόταν ως χώρα προέλευσης «Turkish Republic of Northern Cyprus»., κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν
         Στα των συζητήσεων τώρα, δεν είδαμε καμιά εξέλιξη, αφού δεν ανακοινώθηκε κάποια εξέλιξη από τους δύο "ηγέτες", παρά μόνο οι αερολογίες του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, περί προόδου στις συζητήσεις. Και οι δύο "ηγέτες" εξέφρασαν την επιθυμία για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων στη Λευκωσία, ο μεν για να κάνει εκ νέου υποχωρήσεις και ο δε να ζητήσει ακόμη περισσότερα. Συνεχώς παρακολουθούμε τις ίδιες “εξελίξεις” στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, χωρίς να οδηγούν πουθενά. Είναι φανερό ότι, παρόλο που ο κ. Χριστόφιας συνεχώς ξεπουλά όλο και περισσότερη Ελληνική γη, ο αττιλάρχης Έρογλου ζητά ακόμα περισσότερα, με πιο πρόσφατο την θέση του μέσω τουρκοκυπριακής εφημερίδας για γλωσσικό διαχωρισμό των συνιστούντων στέιτς. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συνομιλίες με το παράνομο καθεστώς του ψευδοκράτους δεν οδηγούν σε ουσιαστικές συμφωνίες. Εδώ και 34 χρόνια (συμφωνίες 77-79), συνεχίζει η εκάστοτε πολιτική μας ηγεσία να δεσμεύεται και να συζητά για λύση του κυπριακού, βάσει της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
       Σαν Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. καλούμε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αλλάξει πλεύση στη πολιτική για το κυπριακό. Είναι καιρός, τόσο ο κ Χριστόφιας, όσο και οι ακόλουθοι του, να επανατοποθετήσουν το κυπριακό πρόβλημα στη σωστή του βάση, σαν πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής ευρωπαϊκών εδαφών και εποικισμού. Είναι καιρός να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών, σαν κατηγορούμενος, ο πραγματικός υπαίτιος του κυπριακού προβλήματος η Τουρκία και να αξιώσει η δική μας πλευρά, επιτέλους, την ανάληψη των ευθυνών τους. Ας σταματήσει η Ελληνική πλευρά να δίνει δικαιώματα στον κάθε, εκ Μογγολίας βάρβαρο Εγκ. Μπαγίς να μας μειώνει στην διεθνή κοινότητα, και να παρουσιάζει την Τουρκία σαν το καλό παιδί στην προσπάθεια λύσης του κυπριακού και να επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για τη σημερινή κατάσταση στην Κύπρο.
       Σαν νέοι αυτού του τόπου, οι οποίοι θα ζήσουμε την οποιαδήποτε λύση στη Κύπρο, αρνούμαστε κάθε μορφή λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ζητούμε την επιστροφή και του τελευταίου πρόσφυγα στην πατρογονική του εστία, την αποχώρηση και του τελευταίου τούρκου στρατιώτη, αλλά και του τελευταίου τούρκου έποικου που σφετερίζεται τόσα χρόνια τη γη μας. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου