Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Δελτίο Τύπου Μέτωπο ΚΦΗΒ: Διαμαρτυρία 29ης Μαρτίου 2023



Ως Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Η.Β., θα θέλαμε να τοποθετηθούμε για τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο King’s College London κατά της ομιλίας του Ερσίν Τατάρ.

Καταρχάς, να ευχαριστήσουμε όλο τον φοιτητόκοσμο που κατήλθε στο κτήριο του King’s College, σε μια δύσκολη μέρα και ώρα, ενισχύοντας την κοινή φωνή διαμαρτυρίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην Κυπριακή Κοινότητα του King’s College για την άμεση και έντονη κινητοποίηση, που συνέβαλε καθοριστικά για τον περιορισμό της τουρκικής εκδήλωσης, καθώς και για τη δυναμική της παρουσία. Είναι δυσεύρετο στις μέρες μας ο κόσμος να διαδηλώνει για τη Δικαιοσύνη και την Ελευθερία, κι ας είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα ιδανικά.

Από τη μαύρη μέρα της εισβολής και μετά, ο κατακτητής ακολουθεί μια τακτική με απώτερο σκοπό την αναγνώριση των κατεχομένων μας εδαφών ως ξεχωριστό κράτος με διεθνή υπόσταση. Η χθεσινή ομιλία ήταν μια προσπάθεια στη γραμμή της ίδιας τακτικής και μάλιστα σε μια πόλη και μια χώρα που είναι γνωστές για την πολυπολιτισμικότητά τους.

Εμείς, ως Μέτωπο Κ.Φ.Η.Β., κάναμε το καθήκον μας, σταθήκαμε απέναντι στα σχέδια του κατοχικού ηγέτη και των πατρώνων του, οι οποίοι χωρίς ντροπή έδειξαν το φασιστικό τους πρόσωπο με ύβρεις και χειρονομίες. Διατρανώσαμε την επιμονή μας στο Δίκαιο και τη Νομιμότητα. Λυπούμαστε που, με τα όσα προηγήθηκαν και την απουσία των άλλων παρατάξεων, η διαμαρτυρία υποσκάφτηκε εκ των έσω και δεν είχε την προσέλευση που θα μπορούσε να έχει.

Καταλήγοντας, δράσεις σαν τη χθεσινή στέλνουν το μήνυμα ότι ο λαός μας και ειδικά η νεολαία δεν λησμονούν τη σκλαβωμένη μας γη και συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα για Απελευθέρωση και Επιστροφή στα χωριά μας.

«Μόρφου, Κερύνεια, Βαρώσι, Καραβάς - Αυτά είναι δικά μας και όχι του Τατάρ»

ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ, Η ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ

Γραφείο Τύπου 

ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου