Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αλήτες συναγερμικοί, η Κύπρος είναι ελληνική!


Μια χαρά επέδειξαν την κομματική τους πειθαρχία τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ. Υπό τη σκιά του πατερούλη Γλαύκου Κληρίδη (βλέπετε, όλοι έχουν τον «πατερούλη» τους), ο αρχιΝαινέκος Ν. Αναστασιάδης, έλαβε το χρίσμα για τις Προεδρικές εκλογές του 2013. Αφού έλαβε το 87% των ψήφων, αρχίζει από σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία. Η ανθυποψήφιός του, Ελένη Θεοχάρους έλαβε το 13%. Αναλυτικά, από τα 1008 μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου, ψήφισαν οι 781, εκ των οποίων ο Ανα(ν)στασιάδης έλαβε 673 και η Θεοχάρους 103. Υπηρξαν 2 άκυρα και 3 λευκά.
Επί της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1)      Παρά το συντριπτικό χαραχτήρα της νίκης Αναστασιάδη, στην πράξη έλαβε μόνο το 67% (673/1008), ποσοστό πολύ μικρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η διαδικασία περιελάμβανε τον σκληρό πυρήνα του κόμματος. Αυτή η πραγματικότητα, παρέχει στη Θεοχάρους τη δυναμικότητα να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από την επίσημη θέση ΔΗΣΥ υπέρ Ανα(ν)στασιάδη.

2)      Η κα Θεοχάρους είπε μια αλήθεια (για την οποία και γιουχαϊστηκε): ότι η απόφαση του Ανωτάτου, ενώ λαμβάνεται δημοκρατικά, έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση της βάσης του κόμματος και της κοινωνίας γενικότερα. Αυτή την αλήθεια, τα κομματόσκυλα του ανωτάτου δεν την βλέπουν, γι΄ αυτό και γιουχάϊσαν την εκπρόσωπό τους στο Ευρωκοινοβούλιο(!!). Αλήθεια, πόσοι και πόσοι παρομοιάζουν την υποψηφιότητα Αναστασιάδη με «υποψηφιότητα ήττας»;

3)      Η κα Θεοχάρους, σε αντίθεση με τον κομματάρχη, ήταν πιο συγκεκριμένη στο εθνικό θέμα. Τοποθετήθηκε εκ νέου ενάντια στο σχέδιο Ανάν και στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία εν γένει. Αυτό φυσικά δεν άρεσε στους παρευρισκομένους. Από την άλλη, ο Αναστασιάδης πιπιλούσε την αντιχριστόφεια καραμέλλα και τα φιλονατοϊκά του αισθήματα.

Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή Χριστόφιας και Αναστασιάδης δεν έχουν καμμιά απολύτως διαφορά στο Κυπριακό. Ο μεν συνειδητός προδότης, ο δε διακατέχεται από ηλιθιότητα μέχρι προδοσίας…

Ούτε τον έναν ούτε τον άλλο.
Θέλουμε έναν πραγματικό Έλληνα, ηγέτη για την Κύπρο μας.


ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου