Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΣΑΚΕΛική σύμπλευση τρωγοπίνοντας με τον Έρογλου

Δελτίο Τύπου Μετώπου Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου



Λονδίνο, 11 Ιανουαρίου 2012
Παράθεση δείπνου και φαγοπότι με τον εγκάθετο της Άγκυρας, Έρογλου, είχαν με το νέο έτος οι Δημήτρης Χριστόφιας και Νίκος Αναστασιάδης, οι οποίοι αμφότεροι προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Ενώ η πατρίδα μας βρίσκεται υπό κατοχή εδώ και 38 χρόνια, παραθέτουν δικοινοτικά δείπνα, τρωγοπίνουν και συναγελάζονται με τους εισβολείς, κατακτητές και σφαγείς των Ελλήνων της Κύπρου.
Συγκεκριμένα, στις 05 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εδώ και τέσσερα χρόνια αυτό-υποβιβάζεται σε ηγέτη της ελληνοκυπριακής πλευράς, παρέθεσε δείπνο από κοινού(!) με τον πολιτικό αττιλάρχη στα μέλη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών. Λες και η Κύπρος διαφεντεύεται από δύο ξεχωριστούς ηγέτες, δύο ξεχωριστών κρατών. Το «κοινωνικού περιεχομένου» δείπνο έλαβε χώρα σε ελληνικό εστιατόριο, ενώ το επιδόρπιο και ο καφές σε τουρκικό, με τη σημειολογία αναπόδραστα να παραπέμπει στη διχοτομική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
Στα χνάρια του Προέδρου Χριστόφια κινήθηκε ο «αντιπολιτευόμενος» διαφημιστής του «ΝΑΙ» -που προβάρει και το προεδρικό κοστούμι- κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κάλεσε τον πολιτικό αττιλάρχη στις 08 Ιανουαρίου, στην οικία του στη Λεμεσό. Από το δείπνο φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γλαύκος Κληρίδης, αφού φαίνεται να του έχουν λείψει οι δικοινοτικές συνομιλίες με τον αιμοσταγή αρχιφασίστα Ραούφ Ντενκτάς. Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι ενώ ο κ. Έρογλου μίλησε στα τούρκικα, ο κ. Αναστασιάδης αρνούμενος την ελληνική καταγωγή του, προσφώνησε στην αγγλική γλώσσα.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, γίναμε μάρτυρες της διζωνικής σύμπλευσης ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Οι διαφορές των Δημήτρη Χριστόφια και Νίκου Αναστασιάδη είναι μηδαμινές, αφού και οι δύο ενστερνίζονται απόλυτα τις ίδιες μειοδοτικές θέσεις και απόψεις. Η φαινομενική «κόντρα» των δύο εστιάζεται στο ποιος θα πάρει τη σκυτάλη στα τραπέζια των παραχωρήσεων.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καταδικάζει και αντιτάσσεται στην «διπλωματία των δείπνων», που εξισώνει το μοναδικό αναγνωρισμένο κράτος στην επικράτεια του νησιού με το παράνομο ψευδοκράτος και απενοχοποιά την Τουρκία για τα εγκλήματά της κατά του κυπριακού ελληνισμού. Κανείς δεν έχει δώσει το δικαίωμα στους κύριους Χριστόφια και Αναστασιάδη να μας εξευτελίζουν και να μειώνουν την αξιοπρέπειά μας.


Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου 


http://www.metopo.org.uk/20112012/en_dhsakeliki_sumpleusi_trogopinontas_me_ton_eroglou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου