Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Διαμαρτυρία έξω από την κυπριακή Πρεσβεία στο Λονδίνο για την έκρηξη στο Μαρί





Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τους φοιτητές, φοιτήτριες και όλους τους ενεργούς πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από την Κυπριακή Πρεσβεία στο Λονδίνο, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, σχετικά με την έκρηξη στο Μαρί. Βροντοφωνάζουμε ότι δε θα λησμονήσουμε τη θυσία των 13 παλληκαριών, τον όλεθρο που έσπειρε η ανικανότητα των κυβερνώντων και τις χαίνουσες πληγές που προκάλεσε η φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση του Μαρί. Οφείλουμε να αγωνιστούμε ενάντια στη λήθη, καθώς αν ξεχάσουμε και αυτό το περιστατικό, τότε θα έρθει ένα άλλο για να συνεχίσει το φαύλο κύκλο του εξευτελισμού μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη όπως διατρανώσουμε την απαίτησή μας για προσαγωγή ενώπιον της Δικαιοσύνης του κύριου υπαίτιου της καταστροφής, Δημήτρη Χριστόφια. Εξάλλου, η υπόθεση δε σταματά στην απαγγελία κατηγοριών σε ορισμένα πρόσωπα, αλλά το ζητούμενο είναι να αποδοθούν από το Δικαστήριο, εν τέλει, οι ευθύνες σε εκείνους που πρέπει. Σ' αυτό το σημείο, είναι καίριας σημασίας ο ρόλος του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος οφείλει να προωθήσει σωστά την υπόθεση. Με την ορθή απόδοση ευθυνών και τη δημιουργία δικαστικού προηγουμένου, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ένας παράγοντας αποτροπής τέτοιων συμπεριφορών στο μέλλον και θα μπει τέλος στη διαχρονική ατιμωρησία. Διαμαρτυρόμαστε, επίσης, για την κομματικοποίηση της υπόθεσης και την εκμετάλλευση μιας τέτοιας τραγωδίας από τους κομματικούς ταγούς. Ακόμη, θέλουμε να εκφράσουμε μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον μας και να καταδείξουμε επί του πρακτέου ότι δε θα είμαστε ικανοποιημένοι με τίποτα λιγότερο από την εξασφάλιση ενός ασφαλούς και ελεύθερου μέλλοντος.

Συνακόλουθα, το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει αδιάκοπα την προσπάθεια για την πολυεπίπεδη βελτίωση της κοινωνίας μας. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς πάνδημο και συνεχή αγώνα. Πιστοί στην προτροπή του Θουκυδίδη, διά στόματος Περικλή, για συμμετοχή στα κοινά, απαιτούμε να έχουμε τον πρώτο λόγο στον καθορισμό του μέλλοντός μας. Όλοι, λοιπόν, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 να βρισκόμαστε έξω από την Κυπριακή Πρεσβεία του Λονδίνου, ούτως ώστε να φωνάξουμε για την αξιοπρέπειά μας, την πεμπτουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τοποθεσία
Cypriot High Commission , 13 St James Square SWIY 4LB



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου