Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Περί ομοσπονδίας ο λόγος



Όντας απόγονοι Ελλήνων, ο κάθε ένας από εμάς γεννιέται με ένα βάρος, μια υποχρέωση. Αυτό το βάρος προέρχεται από την ελληνική ιστορία και η υποχρέωση πηγάζει από την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε αυτούς που θυσίασαν εαυτόν ‘υπέρ πίστεως και πατρίδος’. Είναι αυτοί στους οποίους οφείλουμε το δέος που αισθανόμαστε όταν αντικρίζουμε τον Παρθενώνα, τη συγκίνηση όταν στεκόμαστε αντάμα στη γαλανόλευκη και την περηφάνια που φέρουμε τον τίτλο ΕΛΛΗΝΕΣ. Είναι βαρύ το χρέος του να είσαι Έλληνας, και ακόμα δυσκολότερο, ως Έλληνας, να γίνεις συνεχιστής αυτών των οποίων παρέλαβες από τους προγόνους σου ως ‘ιεράν παρακαταθήκην’.


Θυμάμαι χαρακτηριστικά την απορία και την αμηχανία που ένιωσα όταν μικρό παιδί ακόμα, μαθητής δημοτικού, άκουσα πρώτη φορά για την περιβόητη ‘λύση του εφικτού’. Τα χρόνια πέρασαν, μεγάλωσα, αλλά ακόμα δυσκολεύομαι να κατανοήσω τη λογική αυτής της πολιτικής, παρόλαυτα τη βλέπω να επαναλαμβάνεται από τους εκ Κύπρου πολιτικούς-‘σαΐνια’ οι οποίοι με σκυμμένο κεφάλι προσφέρουν γη και ύδωρ στον κάθε πολέμιο του Ελληνισμού. Η Κυπριακή Δημοκρατία λοιπόν γεννήθηκε μέσα από τη πολιτική του εφικτού και η ίδια πολιτική του παραλόγου ακολουθείται κατά γράμμα από τους σημερινούς ‘ηγέτες’ θέλοντας να την αφανίσει και να την αντικαταστήσει με ομοσπονδία, παραδίδοντας στον κατακτητή και την υπόλοιπη Κύπρο. Συνοψίζοντας, η πολιτική αυτή χρησιμοποιείται διαχρονικά από όλους τους ‘καταξιωμένους ηγέτες’ που κατέστρεψαν την Κύπρο και στις μέρες μας μπορούμε να την εντοπίσουμε σε προτεινόμενα σχέδια λύσης όπως αυτό του σχεδίου ΑΝΑΝ αλλά και στις συνεχιζόμενες προσπάθειες επίτευξης «λύσης» στη συγκεκριμένη βάση.

Αποτελεί μια πολιτική η οποία ακυρώνει προηγούμενα καθεστώτα για άλλα χειρότερα, με τη λογική του ‘δεν έχουμε άλλες επιλογές’. Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον εκτουρκισμό του νησιού μας παρόλα αυτά, το κομματικό ολιγαρχικό σύστημα καλά κρατεί, με όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα είτε με τις πράξεις τους είτε με τη στείρα κριτική τους να ανοίγουν το δρόμο προς τη ρατσιστική λύση της ομοσπονδίας. Πολλές φορές κάποια πράγματα έχουν διαφορετική σημασία, έτσι και στην περίπτωσή μας, αυτό που οι κεντροδεξιοαριστεροί πολιτικοί μας ονομάζουν λύση του εφικτού, για κάποιους άλλους, αυτούς που μας ζαλίζετε ότι είναι φίλοι και αδέλφια μας, ονομάζεται στρατηγική! Η Άγκυρα ακολουθεί κατά γράμμα την εκπονημένη από τις θέσεις Νιχάτ Ερίμ στρατηγική της, με απώτερο σκοπό να ξεριζώσει κάθε τι ελληνικό από αυτό το νησί, και εσείς ‘κύριοι’ εδώ και χρόνια της απλώνετε χείρα βοηθείας.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου η εθνική απαξίωση κατάντησε μόδα για ορισμένους, πρέπει να βρούμε τη δύναμη να διαφυλάξουμε πάση θυσία τον τόπο μας. Ο αγώνας είναι δύσκολος, οι προκλήσεις αμέτρητες. Πολλοί θα σας χλευάσουν, θα σας πουν ονειροπόλους και τρελούς. Μην τους ακούτε! Αυτά τα ‘πρωτοποριακά’ και ‘προοδευτικά’ μυαλά ορισμένων είναι που οδήγησαν τον τόπο μας σε αυτή την κατάσταση. Μην φοβηθείτε να τους απαντήσετε, μην διστάσετε να μιλήσετε για αυτά που πολλοί θα σας αποκαλέσουν τρελούς! Και να θυμάστε ότι πάντα αυτοί οι ‘τρελοί’ βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή όταν το πρόσταζε το καθήκον, και στη μάχη των Θερμοπυλών, και στην επανάσταση του 1821, και στον αγώνα της ΕΟΚΑ. Ήταν οι ‘τρελοί’ τους οποίους όλοι χλεύαζαν, αλλά αυτή η τρέλα παράσυρε κι άλλους καταφέρνοντας να πετύχουν το αδύνατο! Γι’ αυτό όταν αυτά τα άτομα προσπαθούν με τα λόγια τους να σας πείσουν για την πολιτική του εφικτού που ακολουθούν σηκώστε το κεφάλι ψηλά και αντικρίστε τη γαλανόλευκη να κυματίζει περήφανα. Θα δείτε το Λεωνίδα, τον Μεγαλέξανδρο, τον Ευαγόρα, τον Αυξεντίου, τον Ισαάκ και τον Σολωμού και τόσους άλλους που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα. Τότε γυρίστε ξανά και δείτε κατάματα αυτά τα ανθρωπάκια και φωνάξτε τους ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Γιατί όσο υπάρχουμε εμείς θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς παραμείναμε πιστοί στα ιδανικά, τις αξίες και τα ιδεώδη μας και αρνηθήκαμε να ακολουθήσουμε σαν πρόβατα το δρόμο της λήθης και της υποταγής.

‘Χρόνια σκλαβκιές ατέλειωτες, τον πάτσον τζιαι τον κλώτσον τους. Εµείς τζαµαί: Ελιές τζιαι τερατσιές πάνω στον ρότσον τους!

Νικόλας Παναγιώτου

Αντιπρόσωπος ΜΕΤΩΠΟΥ Κ.Φ.Η.Β. στο Leicester

Πηγή: http://metopo.org.uk/2015/03/περί-ομοσπονδίας-ο-λόγος/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου