Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθητική Απεργία εις μνήμη των 13 νεκρών στο Μαρί και στη Λεμεσό

Με αφορμή τα γεγονότα στο Μαρί και την πολιτική αδιαφορία..Σκοπός-> απαιτηση παραδειγματικής τιμωρίας και αλλαγή στο σύστημα που βολεύει τους πολιτικούς μας και τους απαλλασει απο τις ευθήνες και τα λάθη τους.

Στις 29 του Σεπτέμβρη πραγματοποιήτε μια από τις μεγαλύτερες παναπεργίες σχολείων που έγιναν ποτέ σαυτόν τον τόπο..Στις 11 το πρωί στην πλατεία του διοικητηρίου στη Λεμεσό θα παραταχθούμε έχωντας μουσικές νότες να μας συνοδεύουν..Εκεί μπορεί να παρουσιαστεί ο οποιοσδήποτε μαθητής επιθυμεί με σκοπό την στήριξη και στόχο την δικαίωση των 13 αδερφών μας.


Όποιος έχει ιδέες ή θέλει να εκφράσει την γνώμη του μπορεί να μιλήσει ελεύθερα..Η AΠΕΡΓΙΑ αφορά τα γεγονότα στο Μαρί και την πολιτική αδιαφορία..



Σκοπός-> απαιτηση παραδειγματικής τιμωρίας και αλλαγή στο σύστημα που βολεύει τους πολιτικούς μας και τους απαλλασει απο τις ευθήνες και τα λάθη τους


https://www.facebook.com/event.php?eid=262585760442468

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθητική Απεργία εις μνήμη των 13 νεκρών στο Μαρί


Με αφορμή τα γεγονότα στο Μαρί και την πολιτική αδιαφορία..Σκοπός-> απαίτηση παραδειγματικής τιμωρίας και αλλαγή στο σύστημα που βολεύει τους πολιτικούς μας και τους απαλλάσει απο τις ευθύνες και τα λάθη τους
Στις 29 του Σεπτέμβρη πραγματοποιείτε μια από τις μεγαλύτερες παναπεργίες σχολείων που έγιναν ποτέ σ'αυτόν τον τόπο..Στις 11 το πρωί έξω από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα..Εκεί μπορεί να παρουσιαστεί ο οποιοσδήποτε μαθητής επιθυμεί, με σκοπό την στήριξη και στόχο την δικαίωση των 13 αδερφών μας.
Όποιος έχει ιδέες ή θέλει να εκφράσει την γνώμη του μπορεί να μιλήσει ελεύθερα..

https://www.facebook.com/event.php?eid=198782336859293

Για τον ίδιο σκοπό αυτόνομοι μαθητές διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη το γραφείο του Γενικού εισαγγελέα. Ακολουθεί η ανακοίνωση από την "Πρωτοβουλία Μαθητών"

Οι μαθητές της Επαρχίας Λευκωσίας καλούνται σε Πορεία από την Πλατεία Ελευθερίας προς το Γραφείο του Γενικού εισαγγελέα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της 11/7/2011 και την αδυναμία του συστήματος να τιμωρήσει τους ενόχους.

https://www.facebook.com/event.php?eid=252087894832635

Παρουσίαση Βιβλίου - Η Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας


Πρόσκληση

Το Κυπριακό Κέντρο Μελετών σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου/ερευνήτριας Φανούλλας Αργυρού
«Η Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας, 1955-2011»

Χαιρετισμοί
-Πάρις Στυλιανίδης, Εκ μέρους των εκδόσεων «Αδράστεια»
-Τώνης Τουμάζης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΥ.ΚΕ.Μ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν
-Κλαίρη Αγγελίδου, Πρώην Υπουργός Παιδείας
-Χρήστος Ιακώβου, Διευθυντής ΚΥ.ΚΕ.Μ.

Αντιφώνηση από τη συγγραφέα Φανούλλα Αργυρού

Εισαγωγικά Σχόλια - Συντονισμός
-Χρήστος Αλεξάνδρου, Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΥ.ΚΕ.Μ.

Tετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 7:30 μ.μ.
Κτήριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους
Αμφιθέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης
ΤΕΠΑΚ
Λεμεσός

Πληροφορίες
ΚΥ.ΚΕ.Μ. Τηλ: 22668848

https://www.facebook.com/event.php?eid=251295764913859

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνικό μνημόσυνο Χρίστου Τσιάρτα και Ανδρέα Παναγιώτου


Το Εθνικό Σωματείο Ηρώων Πολυστύπου Χρίστου Τσιάρτα και Ανδρέα Παναγιώτου, οι οικογένειες των ηρώων και η κοινότητα Πολυστύπου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν να παραστείτε στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της ΕΟΚΑ 1955-59 Χρίστου Τσιάρτα και Ανδρέα Παναγιώτου ως και των αποθανόντων συγχωριανών συναγωνιστών των ηρώων της κοινότητας. Το μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 25/9/2011 στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου της κοινότητας και θα χοροστατήσει ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Κυπριανός Μηλιδώνης. Ομιλήτρια θα είναι η ευρωβουλευτής δρα Ελένη Θεοχάρους


Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ε.Φ.Ε.Ν και στην Πάφο!


Η ΕΦΕΝ αποτελεί μια αυτόνομη κίνηση μαθητών που έχει σαν στόχο τη διαφύλαξη και προώθηση των αρχών και αξιών του ελληνισμού. Μακριά από οποιεσδήποτε μικρό κομματικές σκοπιμότητες, δίνουμε το δικό μας αγώνα με συλλογική συνείδηση και χαρακτηριστικό γνώρισμά μας την αυτονομία, η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο όπλο μας.

Ο αγώνας μας δύσκολος, αλλά δεν το βάζουμε κάτω… τα σχέδια τους για αφελληνισμ
ό της Κύπρου μας δεν θα περάσουν… Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε και να θυμηθούμε πως κάποιοι συμπατριώτες μας, φίλοι μας, συγγενείς μας, θυσίασαν τη ζωή τους και πότισαν με αίμα το δέντρο της λευτεριάς για να ζεις ΕΣΥ ελεύθερος!

Έχεις την υποχρέωση Έλληνα μαθητή να αναλογιστείς το βάρος που άφησαν πίσω τους ο Λεωνίδας, ο Κίμων, ο Παπαφλέσσας, ο Καραϊσκάκης, ο Αυξεντίου, ο Βαγόρας, ο Σολωμού, ο Ισαάκ... η λίστα των ηρώων είναι ατέλειωτη.

Ένωσε τη φωνή σου μαζί με τη μαθητική νεολαία της ΕΦΕΝ και γίνε προστάτης του έθνους και της πατρίδας σου.

Έχοντας πάντα κατά νου τις αρχές και αξίες που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας συνεχίζουμε ακάθεκτοι με σύνθημα αυτό που μας δίδαξαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

Η οικογένεια της ΕΦΕΝ με τη δράση της ανά το παγκύπριο μεγαλώνει κάτι το οποίο έδωσε το έναυσμα για την παρουσία της ΕΦΕΝ και στην Πάφο.

ΑΥΤΟΝΟΜΑ-ΜΑΘΗΤΙΚΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΑ



http://akmefen.blogspot.com/

Τετάρτη 21/9/2011: Τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα


ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 11:00 π.μ.: Τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα, εις μνήμην των απαγχονισθέντων Στέλιου Μαυρομμάτη, Μιχαήλ Κουτσόφτα και Ανδρέα Παναγίδη. Διοργανωτές: Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59, Εθνικός Σύλλογος «Μαυρομμάτης» Αγίου Παύλου, η Εθνική Ένωση «Μαυρομμάτης» Λάρνακας Λαπήθου και οι οικογένειες των ηρώων.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.


Με ογκώδες συλλαλητήρια ο Κυπριακός ελληνισμός απαίτησε για ακόμα μια φορά δικαίωση των νεκρών και τιμωρία των ενόχων για την στυγερή δολοφονία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί. Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο έλαβε χώρα στην Λευκωσία όπου περισσότεροι από 20 χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό και διαδήλωσαν, απαιτώντας την παραίτηση του δολοφόνου πρόεδρου της Δημοκρατίας. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στήθηκαν και στις δύο μεγαλουπόλεις της Ελλάδας, στην Αθήνα έξω από την Κυπριακή πρεσβεία και στην Θεσσαλονίκη έξω από το Κυπριακό προξενείο.

Στην εκδήλωση έξω από την Κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα , φωνάζοντας διάφορα συνθήματα για την παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια, αλλά και τιμής προς τους 13 ήρωες μας. Εκεί εθελοντικά στήθηκε μια μικρή ορχήστρα και ακούστηκαν κάποια συμβολικά τραγούδια αφιερωμένα στους νεκρούς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο πεσόντων και τον Εθνικό Ύμνο.

Με το πέρας της εκδήλωσης, αρκετοί παρευρισκόμενοι στην Κυπριακή πρεσβεία ακολούθησαν τα μέλη του κινήματος μας, προς το οίκημα της Προοδευτικής Αθήνας στους Αμπελόκηπους για ειρηνική διαμαρτυρία, όπως πράξαμε και την προηγούμενη Δευτέρα. Ο λόγος που επιλέγουμε το οίκημα της εν λόγω παράταξης για τις διαμαρτυρίες μας είναι προφανές, αφού είναι οι μόνοι που στηρίζουν ακόμη την εγκληματική διακυβέρνηση Χριστόφια.

Ενώ η εκδήλωση μας κυλούσε σε ειρηνικά πλαίσια, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, μέλη της προοδευτικής που βρίσκονταν κλεισμένοι στο υπόγειο οίκημα τους, απάντησαν με συνθήματα, προσβάλλοντας την μνήμη των νεκρών. Εξαγριωμένοι με την άθλια στάση που κράτησαν τα τσιράκια του καθεστώτος μέρος των διαδηλωτών δεν συγκρατήθηκαν και επιτέθηκαν στην πόρτα του οικήματος τους. Όταν κατάφεραν και άνοιξαν την πόρτα μέλη της προοδευτικής προετοιμασμένοι μας επιτέθηκαν με χρήση πυροσβεστήρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροσυμπλοκές. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν όταν παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι από τους διαδηλωτές και απομάκρυναν τους εξαγριωμένους συναγωνιστές μας.

Καθώς αποχωρούσαμε από τον χώρο δεχτήκαμε μια πρωτοφανή και αναίτια επίθεση από μεγάλη σε αριθμό αστυνομική δύναμη και συνελήφθηκαν 10 άτομα, στελέχη και φίλοι του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. Μετά την σύλληψη μας, σε συνομιλία με τους αστυνομικούς μας διευκρίνισαν ότι υπήρχε καταγγελία για επίθεση και σοβαρές ζημιές στο ΥΠΕΧΩΔΕ, που βρίσκεται λίγο πιο κάτω στην περιοχή. Όταν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί μας απολογήθηκαν για την αναίτια ταλαιπωρία και αφού έγινε ταυτοποίηση στοιχείων αφεθήκαμε ελεύθεροι.

Φαίνεται η φράση «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει», ταιριάζει γάντι στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού είναι καθαρό ότι οι μέθοδοι που ακολουθεί ο δολοφόνος Δημήτρης Χριστόφιας, με συλλήψεις αντιφρονούντων, ακολουθείτε με τον ίδιο τρόπο και την ίδια πολιτική από τον γιό του Χρίστο Χριστόφια (Γενικό Γραμματέα κεντρικής Προοδευτικής) μέσω της Προοδευτικής στην Αθήνα.

Το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. μέσα στην 43χρονη ιστορία του, είχε προβλήματα με συλλήψεις από την αστυνομία, μόνο κατά την περίοδο της χούντας όταν οι πατεράδες τους, μέλη της ΔΕΚΦΑ (από την διάσπαση της οποίας δημιουργήθηκε η Προοδευτική) κατέδιδαν τους αντιχουντικούς συναγωνιστές μας της εποχής εκείνης. Γνωστή και η στάση που διατηρούσαν οι παππούδες τους όσον αφορά την ΕΟΚΑ και τον Εθνικό-απελευθερωτικό Αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού, όπου φορώντας κουκούλες κατέδιδαν τους αγωνιστές. Κουβαλώντας το γονίδιο του καταδότη από τις προηγούμενες τους γενιές έπραξαν το ίδιο και χθες το βράδυ, καλώντας την αστυνομία με ψευδείς κατηγορίες για να συλληφθούν μέλη του κινήματος μας.

Για κακή τους τύχη όμως η αστυνομική διεύθυνση στην ΓΑΔΑ δεν λειτουργεί διεφθαρμένα όπως η καθεστωτική αστυνομική δύναμη Κύπρου. Αξιοσημείωτο είναι ότι μας συμπεριφέρθηκαν άψογα καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο σταθμό και μάλιστα ενδιαφέρθηκαν και ζήτησαν να ενημερωθούν για την κατάσταση στην Κύπρο μετά το τραγικό συμβάν. Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, όπου οι υπάλληλοι της με κάθε τρόπο προσπαθούν να καταστείλουν οποιαδήποτε φωνή κριτικής προς τον δολοφόνο πρόεδρο τους, τον οποίο ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να υπερασπίζονται. Σαν Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. κάνουμε έκκληση στον απανταχού Ελληνισμό, όπως συνεχίσει να διαδηλώνει και να αντιστέκεται απέναντι στην ανίκανη κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους συννέλληνες που διαδήλωσαν χθες σε Λευκωσία-Αθήνα-Θεσσαλονίκη κι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους συναγωνιστές μας που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περάσαμε. Σαράντα τρία χρόνια ιστορίας και οι δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας, δεν μας αφήνουν περιθώριο για να καθησυχαστούμε. Πιστοί στον αγώνα που χάραξαν οι πρόγονοι μας. Πιστοί στον αγώνα που ακολουθούν χιλιάδες συμπατριώτες μας. Το ΔΡΑΣΙΣ.ΚΕΣ. θα είναι μπροστά στις επάλξεις του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Κανένας Χριστόφιας, Δημήτρης είτε Χρίστος δεν μπορεί να φιμώσει και να καταστείλει τον αγώνα μας. Δεν μας τρομάζει ούτε η βία που ασκούν τα όργανα τους, ούτε οι φυλακές. Ο Αγώνας θα συνεχίσει μέχρις εσχάτων, μέχρι κάποιοι να πάνε φυλακή, μέχρι να δικαιωθούν οι ψυχές των 13 αδικοχαμένων παλληκαριών μας.

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.


http://www.drasis-kes.org/news/deltia-typou/item/186-i-istoria-epanalamvanete

Τούρκικος συναγερμός στην Μεσόγειο


Αυξάνεται η ένταση τις τελευταίες μέρες στην ανατολική Μεσόγειο, ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, κάτι που δεν αφήνει ανεπηρέαστη φυσικά τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα. Αιτία βέβαια δεν είναι άλλη από την προκειμένη εξόρυξη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ Ισραήλ-Κύπρου. Την ίδια η Τουρκία δείχνει ένα πρωτόγνωρο απεγνωσμένο πρόσωπο, αφού έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα στην ανατολική μεσόγειο και η κυβέρνηση Ταγίπ Ερντογαν δέχεται πιέσεις από παντού.

Ο γενίτσαρος Τούρκος πρωθυπουργός, με δηλώσεις του προσπαθεί να εκφοβίζει την κοινή γνώμη κάτι που όμως δεν δείχνει να επηρεάζει την ισραηλινή κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισραηλινές φρεγάτες και υποβρύχια βρίσκονται ήδη αγκυροβολημένα ανοιχτά της Κύπρου, κοντά στην περιοχή 12 όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι γεώτρησης για το φυσικό αέριο. Η κρίση μεταξύ των δύο χωρών οξύνθηκε όταν την περασμένη χρονιά ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε τουρκικό πλοίο, που μετέφερε βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 Τούρκοι. Από τότε, οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και η τουρκική πλευρά απειλεί τους ισραηλινούς, ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες για την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο.

Η κρίση Τουρκίας - Ισραήλ αυξάνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή και για την Κύπρο αφού δεν την αφήνει ανεπηρέαστη. Τα τούρκικα βέλη από τις δημόσιες απειλές κτυπούν και τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Τούρκοι έχουν απαιτήσεις από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και οι απειλές για τη δημιουργία θερμού επεισοδίου ανοικτά της Κύπρου καθημερινά δίνουν και παίρνουν. Από την πλευρά μας η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζεται αδύνατη να προστατέψει τα συμφέροντα της, με πιο πρόσφατο περιστατικό την επίθεση σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της Ε.Φ. στην περιοχή της Λεύκας, όπου Τούρκοι ανενόχλητα πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές και κατέβασαν την Ελληνική σημαία!! Τα σημάδια της αποδιοργάνωσης του στρατεύματος είναι ολοφάνερα, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο εχθρός και δε διστάζει να το δείχνει συνεχώς.

Η αδυναμία που παρουσιάζει η Ε.Φ. δεν είναι τωρινό πρόβλημα αλλά αποτέλεσμα των ανίκανων πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων 15 χρόνων. Από την αποδυνάμωση και κατάργηση του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, την απάτη των S300, μέχρι τη σημερινή καταστροφική διακυβέρνηση Χριστόφια, με κορυφαία «επιτυχία» της την καταστροφή της μοναδικής ναυτικής βάσης του νησιού και τη δολοφονία 13 ατόμων από δική της αμέλεια. Στρατόπεδα και φυλάκια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, στρατιωτικές ασκήσεις ματαιώνονται, ενώ το ηθικό μεταξύ των στρατιωτών έχει πιάσει πάτο. Η στρατιωτική θητεία έχει καταντήσει 2χρονη αγγαρεία, αντί για υποχρέωση προς την πατρίδα.

Παρά τη δική μας αδυναμία για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, στο πλευρό μας πέραν από την δεδομένη Ελληνική συμπαράσταση (όπως δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης σε συνεδρία του Ελληνικού κοινοβουλίου χτες), έχουμε και το Ισραηλινό κράτος, αφού έχουμε κοινά συμφέροντα στην Μεσόγειο και ο εχθρός είναι κοινός. Το μεγάλο στοίχημα για την Κύπρο είναι τώρα. Θα υποκύψουμε και πάλι μπροστά στις τουρκικές απειλές; Ή θα επιδείξουμε ισχυρή εξωτερική πολιτική και σε συνεργασία με Ελλάδα και Ισραήλ, θα προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου;


Αυτόνομος Ενωτικός

Το άρθρο δημοσιεύτηκε και εδώ: http://apoellas.com/main/article.php?id=2-14-4

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ξεπεσμός του θεσμού και ο εμπαιγμός του λαού



Στις 24 Φεβρουαρίου 2008, ξημέρωσε μια μέρα ξεχωριστή, διαφορετική και για πολλούς η πιο ωραία μέρα της ζωής τους. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα εκλεγόταν στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα του κράτους ένας κομουνιστής. Από εκείνη την μέρα μέχρι και σήμερα η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό, ειδικά όταν αυτή η κατρακύλα συνοδεύετε από αλαζονεία, υπεροψία, αυταρχικότητα και ιδεοληψίες καταντά το λιγότερο προκλητική. Ο ξεπεσμός του θεσμού της προεδρίας είναι καθαρά ευθύνη του ιδίου όπου και την ασκεί , μέσα από τους λόγους του αλλά κυρίως μέσα από τις πράξεις του. Αυτός ο ξεπεσμός του άρχοντα αυτού του κράτους οδηγεί αναπόσπαστα στον εμπαιγμό της κοινωνίας και του λαού.

Η αυτοκριτική η πολιτική ανδρεία η ειλικρίνεια και ο σεβασμός είναι λέξεις όπου οι πολιτικοί σήμερα αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν. Θα ήταν από μένα παράλειψη εάν δεν αναφερόμουνα στους έμμεσους υπεύθυνους αυτής της κατάντιας που υπάρχει σήμερα στο κυπριακό κράτος, που δεν είναι άλλοι από τους κυρίους Κάρογιαν και Ομήρου. Όμως ας σταθούμε στα τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης από τον άνθρωπο που θα έφερνε την αλλαγή στο πολιτικό στερέωμα και την άνοιξη στην κοινωνία. Ο γιός της Αννούς από το Δίκωμο όπως αρέσκεται να αποκαλείται συχνά πυκνά ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει αποτύχει σε όλα τα μήκη και πλάτη τόσο σαν πολιτικός όσο και σαν άνθρωπος.

Είναι αλήθεια, η μόνη επιτυχία του ΑΚΕΛ και του Δικωμίτη από το 2008 μέχρι σήμερα είναι μια, η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ποδοσφαιρική ομάδα του κόμματος. Εάν θέλετε να μιλήσουμε για τα μείζων θέματα που αφορούν το κράτος η αποτυχία φαίνεται αφενός στους αριθμούς και αφετέρου στην αποδοχή που έχει σήμερα ο κύριος Δημήτρης καταστρόφιας, τόσο από τα πολιτικά κόμματα όσο και από την κοινωνία των πολιτών. Στο κυπριακό έχουν γίνει φοβερές παραχωρήσεις, η οικονομία είναι στα χειρότερα χάλια μετά το 1974, η ένταση μέσα στην κοινωνία θυμίζει άλλες εποχές, η εξωτερική πολιτική είναι νηπιακού επιπέδου όπως και το μυαλό άλλωστε αυτού του μεγάλου μπολσεβίκου σταλινιστή ηγέτη.

Στις 11 Ιουλίου 2011, ξημέρωσε μια μέρα ξεχωριστή, διαφορετική και για πολλούς η πιο μαύρη μέρα της ζωής τους. Για πρώτη φόρα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έπεφταν 13 νεκροί εν καιρό ειρήνης σε Κυπριακό έδαφος κρατικού ελέγχου και δικαιοδοσίας. Από εκείνη την μέρα μέχρι και σήμερα ο λαός καθημερινά εμπαίζεται, κοροϊδεύετε από τους ίδιους της τους ηγέτες. Πρωταγωνιστής αυτής της κωμικοτραγικής κατάστασης είναι ένας κύριος που συνήθως φοράει κόκκινη γραβάτα και αποκαλείτε απατημένη σύζυγος. Είναι αυτός που θα έφερνε τη σύνεση την σύμπνοια και την ενότητα είναι αυτός που πάνω από όλα είναι άνθρωπος, αλλά ένα συγγνώμη δεν μπορεί να αρθρώσει στις μανάδες των νεκρών. Η ιστορία θα αφιερώσει πολλές σελίδες για να γράψει τον βίο και την πολιτεία σου κύριε, αλλά μέχρι τότε σου εύχομαι να μην κοιμηθείς ποτέ ξανά ήσυχος.

Α.Χ.