Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Ο ψευδοηγέτης ομιλιτής στο Λονδίνο και η αντίδραση των Κυπρίων φοιτητών


Την περασμένη Τερτάρτη, 29 Μαρτίου 2023, στο King’s College, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την τουρκική κοινότητα του Πανεπιστημίου, με θέμα «Το μέλλον στο Κυπριακό». Κύριος ομιλητής της, ο ψευδοηγέτης του κατοχικού καθεστώτος Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μάλιστα παρουσιάστηκε από τους διοργανωτές ως «πρόεδρος της τδβκ».

Οι Κύπριοι φοιτητές του Λονδίνου κινητοποιήθηκαν άμεσα, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του πανεπιστημίου. Σημαντική ήταν η παρουσία των συναγωνιστών μας από το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου και η συμβολή της Κυπριακής Κοινότητας του King’s College. Ταυτόχρονα, Τούρκοι φοιτητές έσπευσαν να υποδεχτούν τον Τατάρ, χειροκροτώντας και χαιρετίζοντας με τον συμβολισμό των γκρίζων λύκων.

Εν τέλει, λόγω των πιέσεων των φοιτητών, η εκδήλωση διεξήχθη με περισσότερο περιοριστικά μέτρα. Η διοργάνωση και πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης, ασκεί προπαγάνδα προς τη φοιτητική κοινότητα. Οι τουρκικές αυτές τακτικές είναι διαχρονικές και αποδίδουν εις βάρος της ελληνικής πλευράς. Στην προκειμένη περίπτωση, μέσω της πίεσης που ασκούν οι Τούρκοι, ενισχύουν σημαντικά την προσπάθεια αναγνώρισης και διεθνούς προβολής του ψευδοκράτους.

Επιπλέον, παρατηρείται για ακόμα μια φορά ότι μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου, η Τουρκία και το ψευδοκράτος βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για τη σταδιακή επίσημη θεμελίωση και αναγνώριση του τελευταίου. Οι Βρετανοί γνώριζαν για το παράνομο και το ανυπόστατο της ιδιότητας του προσκεκλημένου ομιλητή, αλλά επέλεξαν να επιτρέψουν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης και να παραμείνουν έπειτα αμέτοχοι στις εξελίξεις.

Παρ’ όλο που η γενικότερη κατευναστική στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτρέπει την προώθηση της λεγόμενης «τδβκ», οι φοιτητές του Λονδίνου αντέδρασαν αναδεικνύοντας την τουρκική προπαγάνδα και τον πόθο τους για δικαίωση.

Το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ δεν πρέπει να χαθεί. Το ζήτημα είναι να διατρανώνουμε με κάθε ευκαιρία ότι το παράνομο μόρφωμα που καταπατά τα κατεχόμενα χωριά μας είναι προϊόν μιας βάρβαρης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του τόπου μας. Ότι 49 χρόνια μετά, απαιτούμε ακόμα την Απελευθέρωση! Το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Θα το αξιοποιήσουμε ενάντια στον Τούρκο κατακτητή.

Γραφείο Τύπου

Π.Ε.Ο.Φ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου