Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π για τις Προεδρικές εκλογές 2018


Η πολιτική ζωή του τόπου έχει μπει για τα καλά σε προεκλογική τροχιά. Μοναδικός σκοπός των κομματικών δυνάμεων είναι να κυριαρχήσουν στο επικοινωνιακό παιχνίδι κερδίζοντας περισσότερους ψηφοφόρους, με τα ουσιαστικά ζητήματα να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Οι παρατάξεις του Ενιαίου Φορέα Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων, με αρκετές δεκαετίες ενεργούς συμμετοχής στα φοιτητικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα στηρίξουμε ΚΑΝΕΝΑ υποψήφιο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. 



Για εμάς η Αυτονομία είναι ιερή παρακαταθήκη την οποία και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους και δεν είμαστε διατεθειμένοι να προπαγανδίσουμε υπέρ κανενός υποψηφίου. Αυτή είναι δουλειά των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων οι οποίες ανεξαιρέτως (αριστερές, δεξιές, κεντρώες) έχουν γίνει φερέφωνα των κομματικών τους υποψηφίων. Οι αυτόνομοι φοιτητές μπορούν να κρίνουν από μόνοι τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με γνώμονα το καλό της πατρίδας και της κοινωνίας. Για εμάς κύριος σκοπός αποτελεί η καλλιέργεια στους νέους των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας των ιδανικών του έθνους και όχι της κομματοκρατίας και της δουλοπρέπειας. Επιπρόσθετα, από τη στιγμή που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι επικρατέστεροι υποψήφιοι, είναι στο Κυπριακό υποστηρικτές της τουρκογενούς Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα μας διεκδικώντας την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας, κόντρα στην υποδούλωση και την τουρκοποίηση.

Ως ΕΦΑΕΦΠ δεν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε κανένα κόμμα και σε κανένα εξουσιολάγνο υποψήφιο. Το δρόμο μας τον έχουν δείξει προ πολλού ο Βαγορής, Γρηγόρης, ο Σολωμός και όλοι οι ήρωες του Ελληνισμού που συνεχίζουν να εμπνέουν τους νέους και να τους ποτίζουν με τα ιδανικά της αξιοπρέπειας, του αγώνα και της λευτεριάς. Υπάρχουν λοιπόν ακόμα νέοι που δεν δελεάστηκαν από μια θέση, δεν εντάχθηκαν στο κομματικό μαντρί και συνεχίζουν να έχουν το κεφάλι ψηλά. Συνεχίζουμε λοιπόν τον αγώνας μας πιστοί στις αρχές μας, ΑΥΤΟΝΟΜΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

Γραφείο Τύπου Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π, 20/1/2018

(ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. Αθήνας, Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης, Α.Φ. ΕΠΑΛΞΗ Πανεπιστημίου Κύπρου, Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ Ιωαννίνων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου