Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.


Με ογκώδες συλλαλητήρια ο Κυπριακός ελληνισμός απαίτησε για ακόμα μια φορά δικαίωση των νεκρών και τιμωρία των ενόχων για την στυγερή δολοφονία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί. Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο έλαβε χώρα στην Λευκωσία όπου περισσότεροι από 20 χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό και διαδήλωσαν, απαιτώντας την παραίτηση του δολοφόνου πρόεδρου της Δημοκρατίας. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στήθηκαν και στις δύο μεγαλουπόλεις της Ελλάδας, στην Αθήνα έξω από την Κυπριακή πρεσβεία και στην Θεσσαλονίκη έξω από το Κυπριακό προξενείο.

Στην εκδήλωση έξω από την Κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα , φωνάζοντας διάφορα συνθήματα για την παραίτηση του Δημήτρη Χριστόφια, αλλά και τιμής προς τους 13 ήρωες μας. Εκεί εθελοντικά στήθηκε μια μικρή ορχήστρα και ακούστηκαν κάποια συμβολικά τραγούδια αφιερωμένα στους νεκρούς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο πεσόντων και τον Εθνικό Ύμνο.

Με το πέρας της εκδήλωσης, αρκετοί παρευρισκόμενοι στην Κυπριακή πρεσβεία ακολούθησαν τα μέλη του κινήματος μας, προς το οίκημα της Προοδευτικής Αθήνας στους Αμπελόκηπους για ειρηνική διαμαρτυρία, όπως πράξαμε και την προηγούμενη Δευτέρα. Ο λόγος που επιλέγουμε το οίκημα της εν λόγω παράταξης για τις διαμαρτυρίες μας είναι προφανές, αφού είναι οι μόνοι που στηρίζουν ακόμη την εγκληματική διακυβέρνηση Χριστόφια.

Ενώ η εκδήλωση μας κυλούσε σε ειρηνικά πλαίσια, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, μέλη της προοδευτικής που βρίσκονταν κλεισμένοι στο υπόγειο οίκημα τους, απάντησαν με συνθήματα, προσβάλλοντας την μνήμη των νεκρών. Εξαγριωμένοι με την άθλια στάση που κράτησαν τα τσιράκια του καθεστώτος μέρος των διαδηλωτών δεν συγκρατήθηκαν και επιτέθηκαν στην πόρτα του οικήματος τους. Όταν κατάφεραν και άνοιξαν την πόρτα μέλη της προοδευτικής προετοιμασμένοι μας επιτέθηκαν με χρήση πυροσβεστήρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροσυμπλοκές. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν όταν παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι από τους διαδηλωτές και απομάκρυναν τους εξαγριωμένους συναγωνιστές μας.

Καθώς αποχωρούσαμε από τον χώρο δεχτήκαμε μια πρωτοφανή και αναίτια επίθεση από μεγάλη σε αριθμό αστυνομική δύναμη και συνελήφθηκαν 10 άτομα, στελέχη και φίλοι του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. Μετά την σύλληψη μας, σε συνομιλία με τους αστυνομικούς μας διευκρίνισαν ότι υπήρχε καταγγελία για επίθεση και σοβαρές ζημιές στο ΥΠΕΧΩΔΕ, που βρίσκεται λίγο πιο κάτω στην περιοχή. Όταν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί μας απολογήθηκαν για την αναίτια ταλαιπωρία και αφού έγινε ταυτοποίηση στοιχείων αφεθήκαμε ελεύθεροι.

Φαίνεται η φράση «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει», ταιριάζει γάντι στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού είναι καθαρό ότι οι μέθοδοι που ακολουθεί ο δολοφόνος Δημήτρης Χριστόφιας, με συλλήψεις αντιφρονούντων, ακολουθείτε με τον ίδιο τρόπο και την ίδια πολιτική από τον γιό του Χρίστο Χριστόφια (Γενικό Γραμματέα κεντρικής Προοδευτικής) μέσω της Προοδευτικής στην Αθήνα.

Το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. μέσα στην 43χρονη ιστορία του, είχε προβλήματα με συλλήψεις από την αστυνομία, μόνο κατά την περίοδο της χούντας όταν οι πατεράδες τους, μέλη της ΔΕΚΦΑ (από την διάσπαση της οποίας δημιουργήθηκε η Προοδευτική) κατέδιδαν τους αντιχουντικούς συναγωνιστές μας της εποχής εκείνης. Γνωστή και η στάση που διατηρούσαν οι παππούδες τους όσον αφορά την ΕΟΚΑ και τον Εθνικό-απελευθερωτικό Αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού, όπου φορώντας κουκούλες κατέδιδαν τους αγωνιστές. Κουβαλώντας το γονίδιο του καταδότη από τις προηγούμενες τους γενιές έπραξαν το ίδιο και χθες το βράδυ, καλώντας την αστυνομία με ψευδείς κατηγορίες για να συλληφθούν μέλη του κινήματος μας.

Για κακή τους τύχη όμως η αστυνομική διεύθυνση στην ΓΑΔΑ δεν λειτουργεί διεφθαρμένα όπως η καθεστωτική αστυνομική δύναμη Κύπρου. Αξιοσημείωτο είναι ότι μας συμπεριφέρθηκαν άψογα καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο σταθμό και μάλιστα ενδιαφέρθηκαν και ζήτησαν να ενημερωθούν για την κατάσταση στην Κύπρο μετά το τραγικό συμβάν. Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, όπου οι υπάλληλοι της με κάθε τρόπο προσπαθούν να καταστείλουν οποιαδήποτε φωνή κριτικής προς τον δολοφόνο πρόεδρο τους, τον οποίο ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να υπερασπίζονται. Σαν Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. κάνουμε έκκληση στον απανταχού Ελληνισμό, όπως συνεχίσει να διαδηλώνει και να αντιστέκεται απέναντι στην ανίκανη κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους συννέλληνες που διαδήλωσαν χθες σε Λευκωσία-Αθήνα-Θεσσαλονίκη κι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους συναγωνιστές μας που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περάσαμε. Σαράντα τρία χρόνια ιστορίας και οι δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας, δεν μας αφήνουν περιθώριο για να καθησυχαστούμε. Πιστοί στον αγώνα που χάραξαν οι πρόγονοι μας. Πιστοί στον αγώνα που ακολουθούν χιλιάδες συμπατριώτες μας. Το ΔΡΑΣΙΣ.ΚΕΣ. θα είναι μπροστά στις επάλξεις του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Κανένας Χριστόφιας, Δημήτρης είτε Χρίστος δεν μπορεί να φιμώσει και να καταστείλει τον αγώνα μας. Δεν μας τρομάζει ούτε η βία που ασκούν τα όργανα τους, ούτε οι φυλακές. Ο Αγώνας θα συνεχίσει μέχρις εσχάτων, μέχρι κάποιοι να πάνε φυλακή, μέχρι να δικαιωθούν οι ψυχές των 13 αδικοχαμένων παλληκαριών μας.

Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.


http://www.drasis-kes.org/news/deltia-typou/item/186-i-istoria-epanalamvanete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου