Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Έχουν γνώση οι φύλακες: Η γκεμπελική προπαγάνδα του ΑΚΕΛ για τον αγώνα της ΕΟΚΑ



Λονδίνο, 31 Μαΐου 2012
Με έντονα συναισθήματα αποτροπιασμού και οργής, πληροφορηθήκαμε ότι στις 30 Μαΐου 2012 η Επιτροπή Υπαίθρων ΑΚΕΛ Ελεύθερης Αμμοχώστου παρουσίασε το βιβλιαράκι που κυκλοφόρησε και από την εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος, «Χαραυγή», σχετικά με τις «δολοφονίες αριστερών από την ΕΟΚΑ το 55-59». Το μικρό αυτό βιβλίο αποτελείέργο του δημοσιογράφου και συντάκτη της φυλλάδας «Γνώμη» και αποτυγχόντος στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2011 υποψηφίου βουλευτή, κ. Μιχάλη Μιχαήλ.Συγκεκριμένα, μέσα από μια σειρά προπαγανδιστικών και γκεμπελικών μεθόδωνεπιχειρεί να πλήξει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του κυπριακού ελληνισμού,όπως εκφράστηκε μέσα από την παλλαϊκή συμμετοχή των Κυπρίων στην ΕΟΚΑ.

Στα πλαίσια της ιδεολογικής, πολιτικής και ηθικής τρομοκρατίας που εξαπέλυσε το κυβερνών κόμμα από τη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου,στοχεύει τώρα στο να ξεπλύνει τις βρωμιές και να δικαιολογήσει την απουσία τουαπό τον απελευθερωτικό αγώνα. Θέλοντας να αποενοχοποιήσει τη στάση που κράτησε απέναντι στην ΕΟΚΑ και τους αγωνιστές, το ΑΚΕΛ καταφεύγει στις προσφιλείς τακτικές που το συνοδεύουν από τη μέρα ιδρύσεώς του, δηλαδή το ψέμακαι την προπαγάνδα. Επιχειρώντας την απομυθοποίηση του πιο όμορφου και ωραίου αγώνα της νεώτερης κυπριακής ιστορίας, έχουν αποδυθεί σε μια θλιβερή εκστρατεία αποπροσανατολισμού με μοναδικό σκοπό να παραχαράξουν την ιστορίακαι να «θυματοποιήσουν» τους εαυτούς τους, έτσι ώστε να δικαιολογήσουν στα «εδονόπουλα» το γεγονός ότι το κόμμα τους δεν κατάφερε να φανεί αντάξιο του Τσε Γκεβάρα, των Βιετμίνχ, του Αλγερινού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος και άλλων αριστερών αντιαποικιακών-αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων.

Ένα κόμμα που κατά τη διάρκεια των Οκτωβριανών του 1931βρέθηκε στο στρατόπεδο των Βρετανών ιμπεριαλιστών, όπως κατήγγειλε μια από τις πιο σπουδαίες κομμουνιστικές μορφές, ο Ούγγρος Μπέλα Κουν, Πρόεδρος του Βαλκανικού Γραφείου της Κομιντέρ. Ένα κόμμα, το οποίο πήγε κόντρα στην ίδια τη μαρξιστική-λενινιστική διδασκαλία, η οποία καλεί τους κομμουνιστές να συμμετάσχουν στους αγώνες για αυτοδιάθεση όποια μορφή και αν πάρουν από το «πόλεμο μέχρι την εξέγερση». Ένα κόμμα, το οποίο όχι μόνο ήταν απόν στον ένοπλο αγώνα του 1955 και εναντιώθηκε σε αυτόν, αλλά συμμάχησε με την αγγλική αποικιοκρατία, συστρατεύτηκε με τους ιμπεριαλιστές, πολέμησε την ΕΟΚΑ καιβρέθηκε στο απέναντι στρατόπεδο από τη πρώτη μέρα του αγώνα, χαρακτηρίζοντας τους αγωνιστές «βαρελότους», «αλήτες», «τραμπούκους» και «ψευτοδιγενήδες».

Όπως κατήγγειλε και μετά από χρόνια ο πρώην Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, κ. Πλουτής Σέρβας, στο βιβλίο του «Κυπριακό: Ευθύνες», με την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ, τα φανατικά μέλη του ΑΚΕΛ, παρασυρόμενα από την ηγεσία του κόμματος, έτρεχαν να πάρουν τα περιβραχιόνια της εννόμου τάξεως. Δηλαδή να ενταχθούν στα επικουρικά αστυνομικά σώματα των Βρετανών, προτρέποντας τους νέους να μην διαδηλώνουν για την Ένωση, προδίδοντας και καταδίδοντας αγωνιστές, συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις των αποικιοκρατών. Άλλωστε, η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ το 1957, μετά την αυτοκριτική της για την στάση που κράτησε, αναγνώρισε ότι το κόμμα με τις ενέργειές του έριχνε νερό στο μύλο του εμφυλίου πολέμου. Δυστυχώς όμως, ακόμα και πιο μετά οι προδοτικές πράξεις συνεχίστηκαν.

Φυσικά, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως πολλοί αριστεροί όπως ο Βίας Λειβαδάς και ο Βάσος Λυσσαρίδης, συμμετείχαν στον αγώνα της ΕΟΚΑ και διάφοροι αγνοί αριστεροί διατηρούσαν κρησφύγετα προφυλάσσοντας τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Αυτοί που εναντιώθηκαν στον αγώνα ήταν η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ορισμένα φανατικά στελέχη που παρασύρθηκαν από αυτή. Όσο κι αν προσπαθεί το ΑΚΕΛ με κάθε τρόπο να εντάξει τον αγώνα της ΕΟΚΑ στην ιδεολογική σφαίρα της Δεξιάς και να παρουσιάσει ΕΟΚΑ σαν ακόμα ένα παρακλάδι της πολιτικής διαμάχης μεταξύ δεξιών και αριστερών, τα γεγονότα το διαψεύδουν. Ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν παλλαϊκός, αφού σ’ αυτόν συμμετείχαν αγνοί πατριώτες διαφορετικών πολιτικών φρονημάτων και κοινωνικο-οικονομικών τάξεων. Αξίζει και μόνο να αναφερθεί ότι οι πλείστοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ προέρχονταν από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και ήσαν εργάτες και αγρότες.

Πριν προστρέξει να σπιλώσει τον αγώνα της ΕΟΚΑ, θα ήταν πρέπον να αναρωτηθεί πρώτα το ΑΚΕΛ ποια θα έπρεπε να ήταν η στάση της ΕΟΚΑ απέναντιστους κουκουλοφόρους που κατέδιδαν τους αγωνιστές και στους προδότες που συνεργάζονταν με τους αποικιοκράτες Βρετανούς για να καταπνίξουν τον αγώνα. Επίσης, απέναντι στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, από τη στιγμή που εκείνη αποκάλυψε την ταυτότητα του Διγενή, έστειλε στην κρεμάλα τον Μιχαλάκη Καραολή και λάμβανε τα συγχαρητήρια του BBC, όπως επίσης και απέναντι στα φανατικά στελέχη του ΑΚΕΛπου ύβριζαν αγωνιστές της ΕΟΚΑ, κτυπούσαν μέλη των οικογενειών τους και έτρεχαν να αποκαλύψουν τα πρόσωπα του Αυξεντίου και άλλων αγωνιστών. Έπειτα, θα ήταν επίσης πρέπον να συγκρίνει και να αναρωτηθεί για τη στάση που κράτησε το ΚΚΕ και το ΕΑΜ απέναντι στους δωσιλόγους και τους συνεργάτες των Γερμανών, καθώς και για τη στάση που κράτησε ο Λένιν κατά τη διάρκεια της Οκτωβριανής Επανάστασης απέναντι στους αντεπαναστάτες.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καταδικάζει τις συντονισμένες ενέργειες της ηγεσίας του ΑΚΕΛ αλλά και των λακέδων του, πουστοχεύουν στο να αποπροσανατολίσουν το λαό μας και να σπιλώσουν το πιο ένδοξο κομμάτι της Ιστορίας του. Αν ορισμένοι νιώθουν κόμπλεξ, λόγω του ότι δεν έχυσαν αίμα για την ελευθερία αυτής της πατρίδας, λόγω του ότι δεν σήκωσαν το ντουφέκι ενάντια στον ιμπεριαλιστή, λόγω του ότι κλείστηκαν στις φωλιές τους την ώρα που άλλοι έβγαιναν στους δρόμους δίνοντας μάχες σώμα με σώμα με τους αποικιοκράτες, ας το βγάλουν αλλού αυτό το κόμπλεξ. Ο αγώνας της ΕΟΚΑ δεν προσφέρεται ούτε για σπίλωση ούτε για μικροπολιτικά παιχνιδια. Τρίζουν τα κόκαλατων Αυξεντίου, Παλληκαρίδη, Μάτση και Δράκου, εκείνων που έγιναν ολοκαύτωμα καιέδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά και την Ένωση, των 18χρονων που τραγουδούσαν αγέρωχοι τον Εθνικό Ύμνο βαδίζοντας προς την αγχόνη και των 17χρονων που δολοφονούνταν εν ψυχρώ από τις σφαίρες των συνεργατών του κόμματος του κ. Άντρου Κυπριανού. Του κόμματος που και σήμερα, βρίσκεται απέναντι από την πλειοψηφία του κυπριακού λαού, του κόμματος που στεγάζει ανθρώπους υπεύθυνους για τη δολοφονία 13 συμπατριωτών μας, του κόμματοςπου έχει βαλθεί να καταστρέψει αυτό τον τόπο με την αλαζονεία και την ανικανότητά του. Το μήνυμά μας είναι ένα και μοναδικό: Έχουν γνώση οι φύλακες.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου