Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δελτίο Τύπου Α.Φ.Κ. Τόλμης Ιωαννίνων 15/5/11: Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος του Άντρου Κυπριανού



Τον καταστροφικό σχεδιασμό που εφαρμόζει στο Κυπριακό από τον Φεβρουάριο του 2008 το κυβερνών ΑΚΕΛ, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη. Συγκεκριμένα, σε μια απόπειρα να δικαιολογήσει την παραχώρηση της τουρκικής εκ περιτροπής προεδρίας,  δήλωσε πως προτιμά έναν αριστερό Τ/Κ Πρόεδρο παρά έναν δεξιό Ε/Κ, αφού η κοινή ιδεολογική καταβολή με το ΑΚΕΛ θα βοηθήσει στην εφαρμογή των πολιτικών που θέλει να εφαρμόσει το κυβερνών κόμμα.

Ο κ. Κυπριανού επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ένα εκ των αντικειμενικών στόχων του ΑΚΕΛ με την εφαρμογή του διζωνικού απαρτχάιντ των εκ περιτροπής προέδρων: Μια διαρκή εκ περιτροπής εκλογή ΑΚΕΛικών υποψηφίων στην τετραετή  ελληνική θητεία, με την ενισχυμένη (λόγω σταθμισμένης ψήφου) Τ/Κ στήριξη, έστω και αν αυτή η θητεία θα ακολουθείται από μια διετή τουρκική. Τυφλωμένος, όμως, από την εξουσιολαγνεία που καθορίζει διαχρονικά την πολιτική του ΑΚΕΛ, τόσο ο Γ.Γ. όσο και ο κύριος Χριστόφιας που έκανε την εξωφρενική υποχώρηση της εκ περιτροπής προεδρίας, αγνοούν τους κινδύνους που επιφυλάσσει η εκλογή εκ περιτροπής Τ/Κ προέδρου για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Και είναι άξιον απορίας, αν αυτός ο προτιμότερος αριστερός Τ/Κ πρόεδρος είναι ο μουτζαχίντ της ΤΜΤ και μαριονέττα της Τουρκίας, «σύντροφος» Ταλάτ ή ένας εκ των 50 000 εποίκων που αποδέχεται στο διζωνικό «όραμά» του ο κύριος Χριστόφιας.

Είναι προφανές πως οι διεθνιστικές τάσεις του ΑΚΕΛ ιεραρχούν την φαινομενική αριστερή ιδεολογία τους υπεράνω της εθνικής καταβολής. Βέβαια είναι περιττό να αναμένουμε από το ΑΚΕΛ να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα, αφού πρώτοι αυτοί συντελούν στην εθνική αποδόμηση της Κύπρου. Παράλληλα, ενώ ακούμε καθημερινά τον πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Κυπριανού(πολλές φορές μετά δακρύων) να κάνουν έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις για ενότητα, είναι οι πρώτοι που την πλήττουν με την στυγνή ιδεολογική περιχαράκωση που καλλιεργείται στο κόμμα τους. Μήπως η ενότητα που επικαλούνται, ερμηνεύεται στο ΑΚΕΛικό λεξικό ως η άνευ αμφισβήτησης υποταγή και αποδοχή στις πολιτικές που υιοθετεί η κυβερνώσα τον τόπο ιδεολογία;

Η Α.Φ.Κ. Τόλμη καταδικάζει αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις που φανερώνουν για ακόμη μια φορά την καταστροφική φύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και των όσων αυτή η «παρα-λύση» προνοεί. Η εθνική επιβίωση και τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού είναι διαρκώς υπό απειλή και οφείλουμε να αποτρέψουμε τη διζωνική εκτέλεση της Κύπρου, η οποία καταστρώνεται εδώ και δεκαετίες εις βάρος μας. Επομένως αποτελεί χρέος όλων μας ο αγώνας ενάντια στις νέο-οθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας και η διεκδίκηση της λύσης απελευθέρωσης που θα δικαιώσει το μαρτυρικό μας νησί.

Εκ του ΔΣ
Α.Φ.Κ. Τόλμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου