Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου για το κοινό ανακοινωθέν από την Α.Φ.Κ. Τόλμη Ιωαννίνων


Για ακόμη μια φορά τα «δεσμεύομαι» που με μεγάλη ευκολία εξαπέλυε στην προεκλογική του εκστρατεία ο  πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ή αλλιώς ο «κοινοτάρχης» της Ελληνοκυπριακής κοινότητας όπως επιτρέπει να τον αποκαλούν το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύονται αναλήθειες και ψεύτικες υποσχέσεις. Με θλίψη πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο «ηγέτης της αλλαγής» που κέρδισε τη ψήφο εμπιστοσύνης ενός ποσοστού του Ελληνικού λαού το οποίο απογοητευμένο από την εγκληματικότερη μέχρι εκείνη τη στιγμή διακυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ελπίζοντας το καλύτερο για το νησί του ηθελοτύφλησε απέναντι στο βεβαρυμένο του παρελθόν, αποβάλλει τα προσωπεία και μας δείχνει τις πραγματικές του προθέσεις. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε επανειλημμένα να αποδείξει ότι το πραγματικό του πρόσωπο, είναι εκείνο του συμβιβασμού του 2004. Οι προθέσεις του δεν είναι άλλες από τη συνέχιση της μέχρι τώρα άκαρπης και απαράδεκτης πολιτικής του καλού παιδιού και τη συμμετοχή σε συνομιλίες με βάση λύσης τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, οι οποίες αποδείχθηκαν μέχρι σήμερα αναποτελεσματικές και αδιέξοδες. Η πρόθεση του είναι να συνεχίσει να προσκυνά τους κατά καιρούς γνωστούς από μηχανής θεούς που εμφανίζονται δήθεν για να βοηθήσουν την Κύπρο, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση των δικών του μικροπρεπών προσδοκιών.


Ο Νίκος Ανα(ν)στασιάδης όχι μόνο δεν κατάφερε να υποδείξει σεβασμό στην επιλογή της πλειοψηφίας του λαού στο δημοψήφισμα του 2004 αλλά χωρίς ενδοιασμούς προώθησε το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος στον εγκάθετο της Άγκυρας Έρογλου, με περιεχόμενο στα πλαίσια του σχεδίου Ανάν και των αποτρόπαιων συγκλίσεων Χριστόφια – Ταλάτ. Με την πλήρη υποστήριξη του ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος εισέρχεται σε νέους κύκλους συμβιβασμού και παραχωρήσεων, αδυνατώντας να δει ή αγνοώντας το χαμόγελο ικανοποιήσης στο πρόσωπο του Τούρκου κατακτητή ο οποίος βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επίτευξη των διαχρονικών του στόχων, αυτή τη φορά με τη δική μας συνεισφορά και ευλογία. Είναι απαράδεκτο ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής να οδηγείται σε συζητήσεις οι οποίες υποβαθμίζουν το πρόβλημα και δεν αναγνωρίζουν τα εγκλήματα που διεπράχθησαν το 1974 στην Κύπρο. Είναι αδιανόητο να περιθωριοποιούνται με τέτοιο τρόπο ανθρώπινα δικαιώματα και να απομακρύνονται κεκτημένα, να νομιμοποιούνται εδάφη και εξουσίες και να αναβαθμίζονται ψευδοκράτη σε πολιτικά ισές συνιστώσες πολιτείες με αναγνωρισμένα κράτη, ξεχνώντας όσα επιτελέστηκαν εις βάρος μας με την τούρκικη εισβολή.

Στα τρέχοντα γεγονότα η κυβέρνηση αποδεικνύει ήδη το υποχωρητικό της πρόσωπο σε ένδειξη καλής θελήσεως, με νέα  αλλαγή της νομοθεσίας με την οποία κατοχυρώνει τη δυνατότητα των Τουρκοκυπρίων να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία είτε ως ψηφοφόροι είτε ως υποψήφιοι, αφού υποβάλουν αίτηση για έκδοση ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αλλαγή της νομοθεσίας έφερε ήδη την υποβολή της πρώτης υποψηφιότητας για τις ευρωεκλογές από Τουρκοκύπριο, τον αρθρογράφο Σενέρ Λεβέντ. Είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο θα αρχίσει η εξουσία να διαμοιράζεται και να επιβάλλεται ο έλεγχος εξίσου στις 2 «κοινότητες»; Είναι αυτός ο τρόπος  με τον οποίο θα δείξουμε το δημοκρατικό μας πρόσωπο και το σεβασμό στα δικαιώματα, ενώ τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού καταπατώνται εδώ και 39 χρόνια χωρίς να το αναγνωρίζει κανένας και ιδιαίτερα ο μοναδικός υπαίτιος;

Και κάπου εδώ όμως είναι η ώρα που ο Ελληνικός λαός της Κύπρου, μετά από αφύπνιση από το λήθαργο στον οποίο βρίσκεται, θα δείξει τη δύναμη με την οποία μπορεί να αντισταθεί στις λανθασμένες επιδιώξεις των ανάξιων ηγετών. Με ασπίδα την ελληνική ιστορία και με τη δύναμη που αντλούμε από τους αγώνες του Έθνους θα αποτρέψουμε τις προδοτικές συμφωνίες που προσπαθούν να γίνουν εις βάρος μας. Τα εμπόδια που θα παρουσιάσουν στο δρόμο μας θα είναι μικρά απέναντι στο μεγάλο πόθο μας για μια Κύπρο πάντα Ελληνική.  Για ακόμη μια φορά θα βρεθούμε απέναντι σε αυτούς που θέλουν να ξεπουλήσουν το νησί για να αποδείξουμε ότι απομακρυσμένοι από τα κομματικά «ιδανικά» που μας προωθούν θα διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν χωρίς υποχωρήσεις, με τα λάβαρα υψωμένα για ένα μέλλον που αξίζει στην Κύπρο.

ΟΧΙ στο ξεπούλημα, ΟΧΙ στο συμβιβασμό!!!!

Εκ του Δ.Σ.
Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου