Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Αυτόνομη Παράταξη στην Κρήτη-Α.Φ.Κ - ΑΣΠΙΣ

Αγαπητοί συμφοιτητές,

Φτάσαμε αισίως στο 2011 και η ιδιαίτερη μας πατρίδα βρίσκεται κατά 38% υπό Τουρκική κατοχή. Η πολιτική ηγεσία του τόπου μας, διαρκώς απομονώνει την λαϊκή βούληση και αρνιέται να ακολουθήσει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου που είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ το 2004, προτείνοντας μας ξανά και ξανά μια λύση που δεν είναι εφικτή και λογική.
Αυτά, καθώς και πολλά άλλα φοιτητικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή μας νεολαία, δεν άφησαν αμέτοχους μια ομάδα φοιτητών στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έτσι μετά από πολύ σκέψη και προβληματισμό με έντονο το αίσθημα ευθύνης, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια παράταξη ΑΥΤΟΝΟΜΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Την Aυτόνομη Φοιτητική Κίνηση – ΑΣΠΙΣ.

Η Α.Φ.Κ - ΑΣΠΣ έρχεται στα φοιτητικά δρώμενα του Ηρακλείου στοχεύοντας να φέρει νέα ήθη στον κυπριακό φοιτητόκοσμο της πόλης. Κινείται αυτόνομα και ανεξάρτητα, μακριά από στείρες παλαιοκομματικές περιχαρακώσεις ως αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού φοιτητικού κινήματος.

Βασικός άξονας της ενεργοποίησης μας ως κίνηση είναι φυσικά το Κυπριακό Πρόβλημα. Ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής ότι εμείς απορρίπτουμε αταλάντευτα οποιαδήποτε λύση, η οποία έχει ως βάση της τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα είναι εξ ολοκλήρου πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες. Στόχος της Κίνησής μας είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχει η εναλλακτική οδός, η λύση η οποία θα βασίζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Λύση, δηλαδή απελευθέρωσης και δικαίωμα αυτοδιάθεσης σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών (άρθρο 1§2) αντί ενυπόγραφης αποδοχής της διχοτόμησης όπως αυτή θα επέλθει με την εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδίου ΔΔΟ. Θεωρούμε ως ύψιστη ανάγκη τη διασφάλιση της επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων μας, την οποία δεν εγγυάται η διχοτομική ρατσιστική ΔΔΟ.

Παράλληλα, η Κίνησή μας αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση των προβλημάτων που απασχολούν την κυπριακή φοιτητική κοινωνία του Ηρακλείου. Ως εκ τούτου οι βασικοί πυλώνες των φοιτητικών μας αρχών βασίζονται στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, πλήρως αποστασιοποιημένη από τα οικονομικά συμφέροντα και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Πιστεύουμε πως σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία στην οποία η εθνική ταυτότητα κάθε λαού είναι υπό απειλή, η Παιδεία οφείλει να αποδίδει πολίτες με εθνική συνείδηση. Είμαστε κράτος και ΔΕΝ θα καταστούμε κοινότητα.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Α.Φ.Κ – ΑΣΠΙΣ θα σταθεί ασπίδα μπροστά στα βέλη του ενδοτισμού και του δήθεν εφικτού προστατεύοντας έτσι τα συμφέροντα του φοιτητή και της Πατρίδας μας .

«Και αν η πυκνότητα των βελών σας σκεπάσουν τον ήλιο, τότε καλύτερα. Θα πολεμήσουμε υπό σκιάν»

Εκ του Δ.Σ
Α.Φ.Κ - ΑΣΠΙΣ

Ίδρυση νέας Αυτόνομης Αντιομοσπονδιακής παράταξης στην Κρήτη:
http://www.facebook.com/group.php?gid=177912659406

(Σχόλιο του Διαχειριστή: Μπράβο στα παιδιά στην Κρήτη. Καλή αρχή και Καλούς Αγώνες!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου