Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αντιομοσπονδιακές βολές από την Εκκλησία της Κύπρου!



Αναδημοσίευση από  http://apoellas.com/main/article.php?id=2-9-52


Σωστές κουβέντες διατύπωσαν ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος αναφορικά με την επιδιωκόμενη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Στο σημερινό, 3ο ετήσιο μνημόσυνο του μ. Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄, οι δύο ιεράρχες έβαλαν κατά των ξένων και εγχώριων ομοσπονδιακών. Στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος τόνισε πως οι ξένοι και η πολιτική μας ηγεσία, κατήντησαν να προσπαθούν να «πωλήσουν» τη Δ. Δ. Ο. στο λαό, ο οποίος και υποφέρει από τα δεινά της εισβολής.

Της ανάλογης υποστήριξης έλαβε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄, ο οποίος αποσαφήνισε πως το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα «δικοινοτικής διαφοράς», αλλά παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώ η ομοσπονδοποίηση της πατρίδας μας, νομιμοποιεί την τουρκική επιθετικότητα. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η πολιτική μας ηγεσία «χαϊδεύει» με την τουρκοποίηση της Κύπρου.

Τα μηνύματα της Εκκλησίας της Κύπρου είναι ξεκάθαρα: ο αγώνας μέσω των «δικοινοτικών συνομιλιών», είναι αδιέξοδος και αποενοχοποιεί την Τουρκία, ενώ η επιδιωκόμενη λύση της Διζωνικής Ομοσπονδίας, ούτε δικαιώνει τους Έλληνες Κυπρίους, ούτε φέρει τις στοιχειώδεις  προϋποθέσεις για τη λειτουργικότητα του νέου κράτους.

Να σημειωθεί πως παρόντες στο μνημόσυνο ήταν και εκπρόσωποι των «απορριπτικών» κομμάτων ΔΗΚΟ & ΕΔΕΚ, που θεωρητικά τουλάχιστον έχουν τάσεις συνεργασίας με την Αρχιεπισκοπή. Τα μηνύματα των Κυρηνείας Παύλου και Αρχιεπισκόπου Χρυστοστόμου, στοχεύουν και σε αυτούς, καθώς όχι μόνο έχουν ρυθμιστικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα, αλλά παράλληλα αντιπολιτεύονται το Χριστόφια στο Κυπριακό.

Δυστυχώς όμως, τα δύο αυτά κόμματα, παρατείνουν τη θλιβερή ανεπάρκειά τους στην άρθρωση εναλλακτικού πολιτικού λόγου. Το μεν ΔΗΚΟ παρά τις εσωκομματικές διαταράξεις, συγκυβερνά με το ΑΚΕΛ στη «δίκαιη λύση τύπου Ντάουνερ» και στη «δίκαιη κοινωνία των λαθρομεταναστών», ενώ η ΕΔΕΚ, παρά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, δεν έχει αντιπροτείνει ΤΙΠΟΤΕ για την επανατοποθέτηση του Κυπριακού σε αντικατοχικές-απελευθερωτικές βάσεις.

Εν πάσει περιπτώσει, η ΑΠΟΕΛΛΑΣ υποστηρίζει τις ξεκάθαρες απόψεις της Εκκλησίας, που αποτελεί και το μόνο οργανωμένο θεσμό ουσιαστικής αντιπολίτευσης στην ομοσπονδιακή σχολή σκέψης. Θέλουμε τους Κύπριους Ιεράρχες να καθοδηγήσουν το ποίμνιο για το εθνικό μας θέμα και να αντισταθούν στην ισοπέδωση της εθνικής μας συνείδησης και ταυτότητας από τον ακελικό οδοστρωτήρα.

Αναμένουμε από την Εκκλησία της Κύπρου να σταθεί στις εθνικές επάλξεις, όπως έπραξε και στο παρελθόν, διατηρώντας τον ελληνικό και χριστιανικό χαραχτήρα της Μεγαλονήσου. Όπως άλλωστε καταμαρτυρούν τα έγγραφα Ντάουνερ, η Εκκλησία αποτελεί πονοκέφαλο στους ξένους μεταπωλητες της Διζωνικής Διχοτομικής Ομοσπονδίας.

Στον εθνικό αγώνα που διεξάγουν ο Κυρηνείας Παύλος και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, θα μας βρουν δίπλα τους... Συνοδοιπόρους!


WWW.APOELLAS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου