Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Είναι λογικό; Απορία

     Πώς γίνεται στην Κύπρο κάποιοι να μιλάνε για απελευθέρωση και αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των αμερικάνων για την μέση ανατολή (προς Θεού δεν διαφωνούμε με αυτό, αντίθετα το υποστηρίζουμε), και την ίδια ώρα όσοι μιλούν για απελευθέρωση και αυτοδιάθεση της Κύπρου, να είναι γι’ αυτούς φασίστες και ξεπερασμένης εποχής; Και το χειρότερο; να είναι και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του ιμπεριαλιστικού σχεδίου λύσης για το κυπριακού, που κάθε άλλο παρά ενώνει τον λαό. 
     Το σχέδιο αναν, και το κάθε σχέδιο λύσης που συζητά η εκάστοτε πολιτική μας ηγεσία από το 1974, η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, δεν ήρθε από τους ξένους; Δεν είναι ένα προϊόν της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των Ηνωμένων πολιτειών;  
     Σύμφωνα με αποκαλύψεις που διέρρευσαν πρόσφατα στην Αμερική, πολιτικά πρόσωπα, ακαδημαϊκοί, καθηγητές και δημοσιογράφοι, "τα έπαιρναν" από τις Η.Π.Α., μέσω τις πρεσβείας τους στην Λευκωσία και την Αθήνα, για να υποστηρίξουν το σχέδιο αναν το 2004, αλλά και την πολιτική τους διαχρονικά. Πιο φανερό στοιχείο, από αυτά που διέρρευσαν, για την χρηματοδότηση των πουλημένων (επιβεβαιωμένα) πολιτικών μας και όχι μόνο είναι το πιο κάτω έγγραφο: 

-Την 8ην Νοεμβρίου 2003 η αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας καταβάλλει 10.000 δολάρια ως επιχορηγία « για να καλυφθεί το κόστος της επόμενης φάσης της ιστοσελίδας του Τech4Ρeace», που πρωτοστάτησε στην προώθηση του σχεδίου Ανάν. 
επίσης:
- Σε έγγραφο της 16ης Μαρτίου 2001 η αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας δίνει 10.000 δολάρια «για να χρηματοδοτηθεί η παρουσία δύο Κυπρίων σε συνέδριο για την ελληνοτουρκικές σχέσεις».  
     Αυτά σίγουρα είναι μόνο όσα έχουν διαρρεύσει στην Αμερική και τα καταγράφει ο κύπριος δημοσιογράφος, απεσταλμένος στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου. Όταν κατά λάθος διαρρεύσουν κι άλλα, ποια ονόματα πολιτικών μας θα περιλαμβάνονται στις επιχορηγήσεις αυτές; Μπράβο στον κ. Ιγνατίου για την δουλειά του στο συγκεκριμένο θέμα.  
      Πως είναι λοιπόν δυνατόν την ίδια ώρα κάποιοι να υποστηρίζουν 2 αντίθετες ιδεολογικές θέσεις, σε απόσταση 300 χλμ περίπου, και κάποιοι άλλοι ταυτόχρονα που τότε ήταν οι υπερασπιστές της δια-λύσης της Κύπρου με το σχέδιο αναν, σήμερα  φοβούνται να ονομάσουν τη λύση που ζητούν; 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ 
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ 

*Θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος του νησιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου