Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αρθρογραφία μελών Α.Φ.ΈΠΑΛξης: Κομματικός Κέρβερος


Στην Ελληνική μυθολογία, ο Κέρβερος αντιπροσώπευε τον φύλακα του Άδη και είχε συνήθως την μορφή ενός σκύλου με τρία κεφάλια και με ουρά που κατέληγε σε κεφαλή δράκου. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτός είναι κομματικός Κέρβερος; Έχεις από τη μια κεφαλή την Πρωτοπορία (ΔΗΣΥ), από την άλλη κεφαλή τη Προοδευτική(ΑΚΕΛ) και στη μεσαία κεφαλή τον Αγώνα και την Αναγέννηση (ΕΔΕΚ, ΔΗΚΟ). Ο Άδης φυσικά συμβολίζει το σάπιο κομματικό κατεστημένο που ο Κέρβερος προστατεύει νυχθημερόν σαν άγρυπνος φρουρός.

Στις 5 Μαρτίου 2014 ημέρα όπου διεξάχθηκε η Γενική Συνέλευση του Πανεπιστημίου Κύπρου ,το ανώτατο συλλογικό όργανο των φοιτητών κατά τα άλλα, παρακολουθήσαμε όργια επί των οργίων.

Για άλλη μια φορά, Πρωτοπορία και Προοδευτική μας επέδειξαν ξεδιάντροπα το ΦΑΣΙΣΜΟ που τους διακατέχει από τα γεννοφάσκια τους. Άλλωστε αυτοί είναι, οι γνωστοί ίδιοι, που είναι πιστοί στην αναξιοκρατία, πιστοί στα αφεντικά τους και κομματόσκυλα(ΚΕΡΒΕΡΟΙ).

Αρχικά, ήρθαν στα χέρια για το αν θα έπρεπε να περάσουν στο χώρο της Γ.Σ οι κομματικοί υπάλληλοι με τη βοσκή τους, εντός του υποδεδειγμένου χώρου. Η βία έφερε αντιβία. Εν συνεχεία, η μεν Πρωτοπορία έφερε πρόταση για οριζόντια ψηφοφορία, χωρίς να γίνουν προηγουμένως οι πρέπουσες εργασίες από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΠΑΝ.

Η δε Προοδευτική, βρήκε αντικαταστατική την κίνηση αυτή και εκεί ξεκίνησαν οι αψιμαχίες γιατί η ΦΕΠΑΝ διαλύθηκε στη Γ.Σ και πλέον τον έλεγχο ανέλαβε η Εφορευτική Επιτροπή.

Ως εκ τούτου ακολούθησαν ανούσιες συζητήσεις επί συζητήσεων και οι μεν ερυθροί να αποκαλούν τους δε γαλάζιους ΦΑΣΙΣΤΕΣ επί δύο σχεδόν ώρες και πιάστηκαν εκ νέου στα χέρια. Άλλωστε, υπάρχουν βίντεο από όλες τις πλευρές για τα θλιβερά τεκταινόμενα της ψεσινής Γενικής Συνέλευσης.

Εμείς ως Α.Φ. ΈΠΑΛξη, αποχωρήσαμε από την Γ.Σ επειδή το πολιτικό επίπεδο των κομματικών παρατάξεων και δη των δύο μεγαλύτερων είναι ανεπίπεδο και έμοιαζε με επέλαση βαρβαρικών φυλών, λες και ήταν δηλαδή οι Ούνοι και οι Μαμελούκοι στον ίδιο χώρο.

Μετά την αποχώρηση μας, ακολούθησαν ο Αγώνας και η Αναγέννηση. Στο χώρο της Γ.Σ, Πρωτοπορία και Προοδευτική συνέχισαν τους διαπληκτισμούς και κάπου εκεί μέλος της Προοδευτικής προσπάθησε να εισέλθει σε παρακείμενο χώρο παίρνοντας τα πρακτικά της ΦΕΠΑΝ μαζί του. Εκεί έγινε το σώσε. Ήταν τόσο αποκρουστική και βδελυρή η εικόνα που εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων συμφοιτητών μας, που δεν έμπαινες καν στον κόπο να βιντεοσκοπήσεις τα όσα τραγικά ακολούθησαν. Αυτό δείχνει τον πολιτισμό που διακατέχει τους απολίτιστους Δησακελικούς.

Μετά την αποχώρηση και της Προοδευτικής, η Πρωτοπορία παρέμεινε στη Γ.Σ επί τω έργω και τα μέλη της κατά τα άλλα δημοκρατικής και φιλελεύθερης παράταξης, άρχισαν να εκτρέπονται περαιτέρω βγαίνοντας πάνω σε καρέκλες και γιουχάροντας, σε μια Γ.Σ που κατέληξε κολοβή και πέρασαν τα δικά τους θέματα.

Τελειώνοντας, αναφορικά με την Αναγέννηση η οποία μας κατηγόρησε ότι δεν έχουμε δράση στα φοιτητικά ζητήματα, απαντούμε ότι οι «κύριοι» Άιντα και Αρνί έκαναν τις ομιλίες τους στο πανεπιστήμιο Κύπρου όπου και εμείς ήμασταν παρόντες, διαφωτίζοντας τόσο τους προαναφερθέντες όσο και τους παρευρισκόμενους για το κυπριακό πρόβλημα.

Ας μας απαντήσουν αυτοί που βρίσκονταν από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2014 γιατί στη ΦΕΠΑΝ δεν παρουσιάζονταν. Βλέπετε συνάδελφοι, δεν αποτελούν  δράση για τους φοιτητές ούτε οι μουσικές βραδιές ούτε η διανομή προφυλακτικών… Δράση για τους φοιτητές είναι να παρεμβαίνεις με σθένος για ότι συμβαίνει στους χώρους του Πανεπιστημίου Κύπρου χωρίς κομματικές επιβουλές!

Συμφοιτητή, συμφοιτήτρια μετά από αυτά τα επαίσχυντα γεγονότα εμείς ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΜΕ ακόμη περισσότερο για να αλλάξουμε και να αποτάξουμε τον κομματικό ζυγό που μαστίζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στις 19 Μαρτίου έχεις επιλογή, έχεις εναλλακτική φωνή.

Στις 19 Μαρτίου στηρίζεις Α.Φ.ΈΠΑΛξη

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Χριστόφορος Χατζηχριστοφόρου ΙΣΑ 4ο


Πηγή: http://epalxi.net/?p=3122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου