Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ - ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β.


«Τούτη δίψα δεν σβήνει, τούτη μάχη δεν παύει»: Όλοι στην αντικατοχική διαδήλωση της 15ης Νοεμβρίου 2011

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τα μέλη και φίλους του να παραβρεθούν στην αντικατοχική διαδήλωση της 15ης Νοεμβρίου 2011 (ώρα 18:00) στο Λονδίνο έξω από την τουρκική πρεσβεία, που συνδιοργανώνει η ΕΦΕΚ ΗΒ με την κυπριακή παροικία. Η συμμετοχή όλων των Κυπρίων, αλλά και των υπόλοιπων Ελλήνων, κρίνεται βαρυσήμαντη για την καταδίκη της παράνομης μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα ιερά χώματά μας.

Σε μια περίοδο που ενώ η Τουρκία απειλεί εκ νέου και ξεκάθαρα την εδαφική ακεραιότητα και τα θαλάσσια ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η πολιτική ηγεσία μας προβαίνει συνεχώς σε υποχωρήσεις και νέες «γενναιόδωρες προσφορές», ο λαός μας καλείται να δείξει την αντίθεση του προς κάθε είδους διχοτόμησης και τουρκοποίησης της Κύπρου. Καλείται να υποδείξει στην πολιτική του ηγεσία ότι η απελευθέρωση δεν θα έρθει με καφέδες και δεντροφυτεύσεις με τον εκάστοτε εγκάθετο της Άγκυρας, που υποβαθμίζουν το Κυπριακό σε «δικοινοτική διαφορά», αλλά με την ουσιαστική καταδίκη και τιμωρία της Τουρκίας για το έγκλημα της εισβολής, κατοχής και εθνοκάθαρσης που διέπραξε εναντίον του κυπριακού Ελληνισμού.

Μια μαζική συμμετοχή της κυπριακής και ελλαδικής παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υπενθυμίσει στις πολιτικές ηγεσίες Κύπρου και Ελλάδας ότι ο λαός μας ποτέ δεν ξέχασε και ούτε πρόκειται να ξεχάσει την βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974, τους νεκρούς, τους πρόσφυγες, τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους. Παράλληλα, επίσης, θα αποτελέσει και τροχοπέδη στην καλπάζουσα τουρκική προπαγάνδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επιχειρεί να παρουσιάσει και να εμπεδώσει στη διεθνή κοινή γνώμη την ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο.

Δράττοντας της ευκαιρίας, επιθυμούμε να δημοσιοποιήσουμε τον διαχωρισμό της θέσης του ΜΕΤΩΠΟΥ από την επίσημη τοποθέτηση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Η.Β. της κυπριακής παροικίας, η οποία επιχείρησε με δόλιο τρόπο να προσδώσει κομματικό χαρακτήρα στην αντικατοχική διαδήλωση. Παράλληλα, χαιρετίζουμε την απόφαση και της ΕΦΕΚ ΗΒ, η οποία επίσης διαχώρισε τη θέση της από την εν λόγω ανακοίνωση.

Καλούμε, λοιπόν, τον φοιτητόκοσμο του Ηνωμένου Βασιλείου να δώσει μαζικά το παρόν του και να καταδικάσει την παράνομη μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους, την βάρβαρη τουρκική εισβολή και την συνεχιζόμενη επί 37 χρόνια κατοχή. Να απαιτήσει την αλλαγή πολιτικής στο Κυπριακό, από την πολιτική του «καλού παιδιού» σε πολιτική διεκδίκησης και απελευθέρωσης. Να φωνάξει περήφανα πως η δίψα της νεολαίας για λευτεριά δεν έχει σβήσει και πως οι φοιτητές δεν είναι διατεθειμένοι να πεθάνουν σκλάβοι!

Τέλος, καλούμε όλο τον κόσμο να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην προσφύγει σε ακραίες συμπεριφορές, που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν στην πραγματοποίηση των απαιτήσεων μας. Στις 15 Νοεμβρίου 2011 φωνάζουμε για την απελευθέρωση της Κύπρου μας, για την εθνική μας αξιοπρέπεια και για το αίμα των ηρώων, που έπεσαν μαχόμενοι για την προάσπιση των προδομένων εδαφών μας.

* Η τούρκικη πρεσβεία βρίσκεται στην Belgrave Square στο Λονδίνο. Οι πλησιέστεροι σταθμοί underground είναι o Victoria (Victoria Line, Circle Line, District Line) και το Hyde Park (Picadilly Line). Η διαδήλωση θα κρατήσει μέχρι τις 20:30. Απαραίτητη ΜΑΥΡΗ ΠΕΡΙΒΟΛΗ λόγο του πένθους της ημέρας. Παρακαλούμε, όπως όλοι συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των διοργανωτών και της αστυνομίας.

ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β.



http://www.facebook.com/event.php?eid=286334621397602

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου