Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Το συλλαλητήριο της κοροϊδίας

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση Νίκου Ανα(ν)στασιάδη προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Όπως έγινε γνωστό, θα διοργανώσει ένα παν – κομματικό συλλαλητήριο με την συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων και με «δήθεν» σκοπό την καταδίκη της μαύρης επετείου  του 1974. Το συλλαλητήριο γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποφράδα εκείνη μέρα της 20ης  Ιουλίου, όπου τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κύπρο μας και έθεσαν υπό παράνομη κατοχή τους το 37% της ιδιαίτερής μας πατρίδας, διαπράττοντας σωρεία εγκλημάτων και βαρβάρων ενεργειών.       

Μας είπαν πως η εκδήλωση θα έχει αντικατοχικό χαρακτήρα… Εγώ από την άλλη διερωτώμαι: Από πού κι ως πού το κυβερνών κόμμα και όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταδικάζουν την εισβολή και την κατοχή του νησιού μας; Δεν είναι αυτοί που κάθονται στο ίδιο τραπέζι και συνομιλούν μαζί με τον βάρβαρο κατακτητή, που επί 40 χρόνια κρατάει 300 χιλιάδες Έλληνες μακριά από τα σπίτια τους; Δεν είναι αυτοί που  συνομιλούν μαζί με εκείνους που βεβηλώνουν τις εκκλησίες μας και τους τάφους των προγόνων μας;
       
Διάβασα επιπλέον, πως δεν θα επιτραπεί να αναρτηθούν κομματικά και άλλα σύμβολα ώστε να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, πως πλέον  κόμματα και ο λαός έχουν κοινό στόχο την απελευθέρωση!
Κατ’ αρχάς, να τους ευχαριστούμε που μας επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι τα πολιτικά κόμματα του τόπου μας δεν διαφέρουν σε τίποτα μεταξύ τους!
Συνεχίζοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο σημείο  που μιλούν για τον υποτιθέμενο κοινό σκοπό της απελευθέρωσης της πατρίδας μας όπως αναφέρουν. Πώς κύριοι “πολιτικοί αρχηγοί” επιδιώκετε την απελευθέρωση; Τι κάνατε μέχρι τώρα που να δείχνει πως ο στόχος σας είναι αυτός; Αλήθεια πιστεύετε πως η (δια)λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που διαπραγματεύεστε θα επιφέρει την πολυπόθητη Λευτεριά;  Ή τελικά απλώς μας κοροϊδεύετε; Ας μας λύσει λοιπόν, κάποιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης αυτές τις απορίες.

Είναι φανερό, πως το πολιτικό προσκήνιο παίζει παιχνίδια μυαλού με τον λαό. Ενώ επί χρόνια συζητούν σχέδια έστω λύσης με αλλεπάλληλες υποχωρήσεις,  οι οποίες απλώς παζαρεύουν τα άγια χώματά μας και αναβαθμίζουν το ψευδοκράτος του κατακτητή, έρχονται τώρα και μας παρουσιάζουν ένα συλλαλητήριο “αντικατοχικού χαρακτήρα” το οποίο θα προβάλλει τον δήθεν στόχο των κομμάτων που είναι η απελευθέρωση του νησιού μας.

Είναι οι ίδιοι κύριοι που διαπραγματεύονται τις περιουσίες μας και έλεγαν στον Κερυνειώτη πρόσφυγα να μην τρέφει πλέον ελπίδες επιστροφής ενώ τώρα μιλάνε πως στόχος τους είναι η απελευθέρωση! Έχετε καταντήσει γελοίοι κύριοι κουστουμάτοι. Το σχέδιο ΑΝΑΝ που στηρίξατε με χίλια θα έφερνε επίσης την απελευθέρωση; Η εκ περιτροπής προεδρία ήταν μέσο διασφάλισης της ειρήνης σε μια πλήρως απελευθερωμένη Κύπρο;
       
Δεν θα μπορούσε, ακόμη, να μην σχολιαστεί και ο τόπος στον οποίον θα λάβει χώρα το συγκεκριμένο “πανεθνικό” συλλαλητήριο. Μεταξύ άλλων, υποψήφιοι χώροι είναι το προεδρικό και το κλειστό γήπεδο Τάσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία. Οι αγώνες κυρίες και κύριοι δεν γίνονται σε κλειστά! Οι αγώνες διαμαρτυρίας για την κατοχή γίνονται στους δρόμους, μπροστά στα οδοφράγματα. Μήπως φοβάστε ότι θα χαλάσετε το κλίμα καλής θελήσεως; Μήπως δεν θέλετε να στεναχωρήσετε τα “αδέρφια” σας; Καταντήσατε  πραγματικά εμετικοί.

Εμείς ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ - Κ.Ε.Σ καλούμε λοιπόν, τον λαό να μην ξεγελαστεί από την προπαγάνδα της πολιτικής ηγεσίας ούτε από τις σάπιες υποσχέσεις τους και  τις ψεύτικες αναφορές για απελευθέρωση. Εμείς πιστοί  στο τρίπτυχο μας που δεν είναι άλλο από το ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ - ΕΝΩΣΗ χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς να δεχόμαστε κανένα παζάρεμα, στις 20 του Ιούλη θα βροντοφωνάξουμε και πάλι μπροστά από τις σημαίες της ντροπής. ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την αλλαγή στρατηγικής της πολιτικής μας ηγεσίας όσων αφορά την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος. Επίσης θα συνεχίζουμε να τονίζουμε πως η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ θα είναι γεγονός όταν αποχωρήσουν όλα τα κατοχικά στρατεύματα από το νησί και όταν και ο τελευταίος πρόσφυγας επιστρέψει στο σπίτι του! Μέχρι τότε θα μας βρίσκεται απέναντί σας να πολεμάμε για να μην περάσουν τα εκτρωματικά σχέδιά σας…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ
1 ΕΤΟΣ ΕΜΠ ΗΜΜΥ


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου